Δεν ξεκίνησε η προανακριτική: Αρνήθηκαν να φύγουν Τζανακόπουλος - Πολάκης

Πηγές επιτροπής: Αν ξαναγίνει, θα πάρουμε μέτρα

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη σύνθεση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τις ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Novartis. 

Τελικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης προσήλθαν στη συνεδρίαση παρά την απόφαση για εξαίρεσή τους που είχε λάβει με ψηφοφορία η προανακριτική με πρόταση του ΚΙΝΑΛ, με αποτέλεσμα να διακοπεί αμέσως η συνεδρίαση        

«Αναβλήθηκε γιατί ήταν παράνομη σύνθεση. Αρνήθηκαν να φύγουν και αναβλήθηκε η συνεδρίαση» δήλωσε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Γιάννης Μπουγάς.  

«Προστατεύουν τον Φρουζή γι’  αυτό δεν μας θέλουν. Θα είμαστε εδώ και την επόμενη φορά» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης, ενώ από  την πλευρά της ΝΔ ο βουλευτής και μέλος της προανακριτικής Δημήτρης Μαρκόπουλος δήλωσε: «Ούρλιαζαν όλοι τους και το έκαναν τσίρκο. Ο Πολάκης είναι ο αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».  

Πηγές προανακριτικής: Αν επιμείνουν σε Πολάκη-Τζανακόπουλο, θα πάρουμε μέτρα

«Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ναυάγησε απόψε και η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή και η εξέταση του αιτήματος που κατέθεσε, δια των συνηγόρων του, ο κ. Παπαγγελόπουλος, να ανακληθεί η απόφαση για τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο» σημειώνουν πηγές της Προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis.

Οπως τονίζουν: «Η απόφαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, για την εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, είναι ισχυρή. Την έχει προσβάλει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με το αίτημα που κατέθεσε σήμερα ο συνήγορος του. Ακόμη και αυτό το αίτημα όμως, για να το εξετάσει η επιτροπή, πρέπει να συνεδριάσει υπό νόμιμη σύνθεση. Με την παρουσία όμως των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου στην αίθουσα, σήμερα δεν συνέτρεχε η προϋπόθεση της νόμιμης σύνθεσης για την εξέταση του αιτήματος. Με την παρουσία των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, όλη η διαδικασία θα έπασχε από ακυρότητα».

Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν πως η επιτροπή προς το παρόν κινήθηκε με τη λογική να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης, τουλάχιστον για την πρώτη φορά που οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης παραβίασαν την απόφαση. 

«Εφόσον κανείς δεν κάνει πίσω, κάποια στιγμή θα πρέπει να κινηθούν και συγκεκριμένες διαδικασίες», ξεκαθάρισαν.

Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος που έγινε στην προανακριτική   

Σπύρος Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο πρέπει να συζητήσουμε την αίτηση ανάκλησης της απόφασης εξαίρεσης των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη που που κατέθεσε ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου. 

Γιάννης Μπούγας (ΝΔ), Πρόεδρος Επιτροπής: Δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία, ούτε να γίνει αυτή η συζήτηση με παρόντα δύο μέλη που έχουν εξαιρεθεί. Δεν είναι νόμιμη η σύνθεση της Επιτροπής. Θα συμμορφωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση; 

Δημήτρης Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ):  Είμαι εδώ κατ' εντολήν του Προέδρου μου. Κι εσείς παραβιάζετε το Σύνταγμα

Γιάννης Μπούγας: Επιδεικνύετε αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. 

Ο κ. Μπούγας  ζήτησε στη συνέχεια εκ νέου  να αποχωρήσουν ο Δ. Τζανακόπουλος και ο Π. Πολάκης, οι οποίοι αρνήθηκαν για να ακολουθήσει ένταση και να διακοπεί οριστικά η συνεδρίαση,  αν και αρχικά αποχώρησαν οι βουλευτές όλων των άλλων πλην του ΣΥΡΙΖΑ κομμάτων, που παρέμειναν για λίγη ώρα  μέσα στην αίθουσα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top