Βουλή: Αυστηρότερες οι ποινές για τους παιδεραστές

Ισόβια κάθειρξη ζήτησε για τους βιαστές παιδιών βουλευτής της ΝΔ

Τροπολογίες περαιτέρω αυστηροποίησης των ποινών για παιδεραστές και παράνομους διακινητές ανθρώπων (trafficking) προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για τις νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. 

Την αυστηροποίηση των ποινών για τους παιδεραστές ζήτησε προηγουμένως ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, ο οποίος ανέφερε ότι όπως είναι η πρόβλεψη σήμερα, από 5 έως 15 έτη δεν έχει καμία απαξία ο βιασμός ενός μικρού παιδιού και πρότεινε να εφαρμοσθεί το κυπριακό μοντέλο, με ισόβια κάθειρξη.

«Είναι αμαρτία για τον  Θεό που το λέω, αλλά ένα παιδί καλύτερα να το σκοτώσεις παρά να το βιάσεις. Δεν είναι αρκετή η ποινή 5 έως 15 έτη για παιδεραστία. Καταλληλότερο το μοντέλο Κύπρου με ισόβια κάθειρξη» τόνισε ο κ. Τσιγκρής. 

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Τσιάρας ανέφερε: «Παρότι είναι ήδη αυστηρό το πλαίσιο και για όσους λειτουργούν στη λογική των παιδεραστών και για τους διακινητές ανθρώπων, για λόγους που άπτονται μιας ιδιαιτερότητας όλη αυτή την περίοδο, θα φέρουμε τροπολογίες και για τα δύο ζητήματα οι οποίες θα αυστηροποιούν το πλαίσιο. 

«Ευχαριστούμε. Ικανοποιούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα» σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μάξιμος Χαρακόπουλος.   
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top