Σε έκτακτο συνέδριο οδηγείται το ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: Το μήνυμα είναι ότι δεν πάμε πίσω

Φωφη Γεννηματά

Σε έκτακτο συνέδριο, έως το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, οδηγείται το ΠΑΣΟΚ.

Η κοινή συνεδρίαση της  Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ κράτησε έξι ώρες την Τετάρτη και αποφάσισε υπέρ της διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου.

Η συζήτηση ήταν διεξοδική κι εκτενής, ενώ χαρακτηρίστηκε από ήπιους τόνους. Όμως, ακούστηκαν ανοικτά απόψεις και κριτική για χειρισμούς της ηγεσίας, ενώ αρκετοί βουλευτές διατύπωσαν τον προβληματισμό τους σχετικά με το εάν πρέπει να γίνει η διεξαγωγή έκτακτου συνεδ΄ριου με γρήγορες διαδικασίες.

Η Φώφη Γεννηματά είπε πως ότι το δίλημμα για όλους είναι, αν στηρίζουν ή όχι το στρατηγικό εγχείρημα ενίσχυσης του Κινήματος Αλλαγής με την καθοριστική συνδρομή των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι η ενότητα και η πίστη σ' αυτό - κι εφόσον επιβεβαιωθεί, τότε η σύνθεση είναι εύκολη.

«Το μήνυμα είναι ότι δεν πάμε πίσω», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν συνεχώς να εκφράζονται διαφωνίες για τα επιμέρους ζητήματα, που κουράζουν τους φίλους της παράταξης. 

«Η αντίληψη περί δυισμού του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ, δεν βοηθάει τη παράταξη. Δεν μπορούμε να λέμε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι άλλο κόμμα» ανέφερε και, απαντώντας σε όσους επιμένουν στην αναβίωση του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε; «Αν ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν κάποιοι να αναβιώσουν, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον κομματικό μηχανισμό του Κινήματος Αλλαγής, τότε θα οδηγήσει στην διάλυση του ΚΙΝΑΛ. Εγώ δεν το θέλω, κι έχω ευθύνη απέναντι στην κοινοβουλευτική ομάδα και τον κόσμο που μας στήριξε και μας ψήφισε».

Η κυρία Γεννηματά ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν άλλες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και διαφορετικές του ΚΙΝΑΛ, ενώ άφησε ανοικτό το να αλλάξει η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ από τον Ιανουάριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top