Με μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο γιόρτασαν τη δική τους επέτειο οι Τούρκοι

Επιμένει ο Ακάρ στη "Γαλάζια Πατρίδα"

Με μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο αλλά και μια υπέρπτηση “γιόρτασαν” οι Τούρκοι τη σημερινή Ημέρα της Δημοκρατίας τους. Δύο τουρκικά F-16 πέταξαν στις 12.30 το μεσημέρι πάνω από τους Λειψούς σε μεγάλο ύψος, 24.000 ποδών. 

Οι Έλληνες πιλότοι αναχαίτισαν τους εισβολείς, όπως κάνουν καθημερινά. 

Το "κοντέρ" έγραψε 18 παραβιάσεις και δύο αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών, ενώ έκανε την εμφάνισή του κι ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος !

Οι Έλληνες πάντως πήραν  μια μικρή ιδέα από τη δουλειά που κάνουν οι πιλότοι μας στο Αιγαίο, βλέποντας την εντυπωσιακή επίδειξη της Ομάδας ΖΕΥΣ, στη χθεσινή παρέλαση. 

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΚΑΡ ΣΤΗ "ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ"

Οι “απέναντι” πάντως αναμασούν πάλι την καραμέλα της “γαλάζιας πατρίδας”.  «Εξακολουθούμε με αποφασιστικότητα να προστατεύουμε τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τα ενδιαφέροντα μας στην Κύπρο και στην "Γαλάζια Πατρίδα" μας» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.   

ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Για του λόγου το αληθές δέσμευσαν με NAVTEX δύο περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ για ασκήσεις του Τουρκικού Ναυτικού αύριο και την Παρασκευή. 

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ "ΑΠΟΒΑΣΗ" ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Οι Αμερικανοί πάντως "ψηφίζουν" Ελλάδα. Δεκάδες ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ και ΜΠΛΑΚ ΧΟΚ της 3ης Αμερικανικής Αεροπορικής Ταξιαρχίας, έφτασαν στο λιμάνι του Βόλου και αναπτύχθηκαν ήδη στη βάση του Στεφανοβικείου. 
 
Οι Αμερικανοί θα κάνουν καθημερινές ασκήσεις μαζί με τους Έλληνες ελικοπτεράδες της Αεροπορίας Στρατού για τους επόμενους τέσσερις  μήνες.  
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top