Μεγαλειώδης παρέλαση με μηνύματα προς Άγκυρα από την πολιτική ηγεσία

Συγκίνησε ο πιλότος της ομάδας "Ζευς" στη Θεσσαλονίκη

Τα λόγια του Επισμηναγού Δημήτρη Βολακάκη, πιλότου του F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ, συγκίνησαν και φέτος όσους παρακολούθησαν τη μεγαλειώδη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.  

Αεροπορική επίδειξη από την ομάδα ΖΕΥΣ στη Θεσσαλονίκη 

Συγκίνησαν όμως και οι απόγονοι Μακεδονομάχων που τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή», κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «‘Έλληνες σώστε τη Μακεδονία».

Θεσσαλονίκη: «Μακεδονία ξακουστή» από τους απόγονους των Μακεδονομάχων

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο, οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων εντυπωσίασαν με τους άψογους σχηματισμούς τους στο έδαφος και στον αέρα. 

Μαχητικά αεροσκάφη όλων των τύπων και ελικόπτερα Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, προκάλεσαν το θαυμασμό μικρών και μεγάλων. Για πρώτη φορά παρήλασαν τα νεοαποκτηθέντα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού Καϊόβα, ενώ πέταξαν μετά από καιρό και τα μεταφορικά NH-90. 

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  

Για μια ακόμη χρονιά την παράσταση έκλεψαν τα άρματα Μάχης τύπου Leopard,  οι μονάδες Πυροβολικού και τα αντιαεροπορικά συστήματα, ενώ το αντιτορπιλικό Βέλος έστεκε επιβλητικό στο Θερμαϊκό.  

Άρματα μάχης Leopard στη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη 

Δυναμικό "παρών" έδωσαν όπως πάντα και οι επίλεκτες δυνάμεις μας, με καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές, αλπινιστές και τους κομάντος του Ναυτικού και της Αεροπορίας να κλέβουν το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου. 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ – ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΙΔΙΟ «ΟΧΙ» ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ  

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Παυλόπουλος, στη δήλωσή του με την ευκαιρία της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. 

«Το ίδιο "ΟΧΙ" εκπέμπουμε σήμερα εμείς, οι Έλληνες, από την Θεσσαλονίκη, από την Μακεδονία μας, εναντίον καθενός ο οποίος επιβουλεύεται τα ίδια Πανανθρώπινα Ιδανικά», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε  «Κατ’ εξοχήν δε το «ΟΧΙ» αυτό απευθύνεται στην γείτονα Τουρκία η οποία, αδιστάκτως, προσβάλλει βάναυσα την Διεθνή Νομιμότητα στην Μέση Ανατολή. Η αυθαιρεσία της Τουρκίας δεν θα περάσει. Κι ακόμα τούτο: Ας αντιληφθεί η Τουρκία ότι οι Έλληνες, ως Λαός και ως Έθνος, θα υπερασπισθούμε, υπό όρους αρραγούς ενότητας, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια και θα επιβάλλουμε τον σεβασμό της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, πάνω στην οποία τα Δίκαια αυτά εδράζονται».

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ ΧΑΝΙΩΝ 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση στην Κίσσαμο Χανίων και έστειλε μήνυμα ενότητας του ελληνισμού. 

O Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κίσσαμο Χανίων

«Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι άλλη μία ευκαιρία να τιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας, είναι μία ευκαιρία να αποδείξουμε το πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του Ελληνισμού. Για αυτό και αποδίδω εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τη δουλειά που έχουμε αναλάβει ώστε να μπορέσουμε να χορηγήσουμε το δικαίωμα στους Έλληνες που κατοικούν μόνιμα εκτός των ελληνικών συνόρων, το δικαίωμα ψήφου. Είναι μία έμπρακτη απόδειξη το πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του Ελληνισμού και γνωρίζω καλά ότι η λύση η οποία έχει συμφωνηθεί μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αποτελεί όμως μία πρώτη έμπρακτη απόδειξη της συναίνεσης της οποίας αποδεικνύει το πολιτικό σύστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα το οποίο χρονίζει πολλές δεκαετίες. Και επιτέλους πιστεύω ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορέσουμε να το λύσουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε σχετικά με τον συμβολισμό της 28η Οκτωβρίου ότι μετά από μία δεκαετία κρίσης, η πατρίδα μας και όλοι εμείς οι Έλληνες ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Για τον συμβολισμό της 28η Οκτωβρίου, είπε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ενότητα του έθνους και το όραμα, για μία καλύτερη Ελλάδα αλλά και το πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας: «Είμαι σίγουρος ότι σε αυτή την προσπάθεια όλες οι Ελληνίδες και Έλληνες θα συμβάλουν ώστε να ξημερώσει επιτέλους μία καλύτερη μέρα».

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανέφερε σε αναρτήσεις του στο twitter για τη σημερινή ημέρα:  «Μέρα μνήμης και υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες σήμερα. Θυμόμαστε τον αγώνα της μικρής Ελλάδας κατά του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού. Το αλβανικό έπος. Την Εθνική Αντίσταση, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, όλους όσοι έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα στον αγώνα κατά του πάνοπλου κατακτητή. Και η μνήμη γίνεται απόφαση να αντιπαλέψουμε και σήμερα, με όλες μας τις δυνάμεις, τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, με όποιο πρόσχημα, όνομα, στολή ή κοστούμι και αν εμφανίζονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη. #28ηΟκτωβριου». 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΙΑ ΑΞΙΟΜΑΧΕΣ ΚΑΙΝ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΕΣ

 «Oι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές, είναι αξιόμαχες, είναι ετοιμοπόλεμες» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του  μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
«Το αίσθημα υπερηφάνειας και συγκίνησης για το ηθικό των τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων που παρήλασαν, τη λεβεντιά τους αλλά και τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που επέδειξαν στη παρέλαση πραγματικά διακατέχει όλο αυτό το πολύ μεγάλο πλήθος που συνέρρευσε εδώ στην παραλιακή λεωφόρο για να τους καμαρώσει», πρόσθεσε ο Υπουργός Άμυνας και επισήμανε ότι η αποτρεπτική ισχύς των ενόπλων δυνάμεων γίνεται σαφής σε κάθε κατεύθυνση.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top