Οργή Αθήνας κατά Τσαβούσογλου για την απίστευτη δήλωση

Πέτσας: «Ακραία δήλωση» - Πλακιωτάκης: «Ζητάνε και τα ρέστα οι Τούρκοι»

Την οργή της Αθήνας προκαλούν οι απίστευτες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας (στην οποία άσκησε επίσης κριτική), με τις οποίες υποστήριξε ότι οι Έλληνες…  πυροβολούν τους πρόσφυγες, βουλιάζουν τις βάρκες τους και τους υποχρεώνουν να κατευθυνθούν στην Τουρκία!  

Προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου - Σκληρή απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ        

Το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα το βράδυ του Σαββάτου εκδίδοντας σκληρή ανακοίνωση, την οποία υπενθύμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σήμερα το πρωί με ανάρτησή του στα social media.  

 

«Ακραία δήλωση την οποία δε μπορείς παρά  να τη διαψεύσεις» χαρακτήρισε τη δήλωση Τσαβούσογλου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του Σκάι.  «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως κάνουμε τα πάντα για να περιθάλψουμε τους ανθρώπους που πνίγονται στη θάλασσα ή προσπαθούν να περάσουν απέναντι για ένα καλύτερο μέλλον» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας. 

«Τεράστιο ψέμα προς εσωτερική κατανάλωση» χαρακτήρισε τη δήλωση Τσαβούσογλου και ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Γιάννης Μουζάλας,  μιλώντας στην ίδια εκπομπή.  

«Ζητούν και τα ρέστα, την ώρα που τα δικά μας στελέχη του Λιμενικού δίνουν αγώνα για να τους προστατεύσουν. Οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός  Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

«Καλό θα ήταν η Τουρκία αντί να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την ΕΕ. Την ώρα που οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού σώζουν ζωές, κάποιοι “παίζουν” με τις ζωές», επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης.
Όπως τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας, «οι άνδρες κι οι γυναίκες του Λιμενικού, με ευαισθησία και αυταπάρνηση, επί 24 ώρες το 24ώρο προφυλάσσουν την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα. Εμείς ως Υπουρεγείο  Ναυτιλίας ενισχύουμε και με μέσα και με προσωπικό τα λιμεναρχεία του ανατολικού Αιγαίου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top