Κόντρα στη Βόρεια Ελλάδα για το λογότυπο των μακεδονικών προϊόντων

«Κρυφτούλι» από τα Σκόπια για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Το νέο λογότυπο για τα μακεδονικά προϊόντα άναψε τα αίματα. Οι εκπρόσωποι των φορέων της Βόρειας Ελλάδας  μόλις το είδαν διαφώνησαν για το πώς είναι γραμμένη η λέξη Μακεδονία και γιατί έχει μπει το  “divine great land” που θα πει «θεϊκή σπουδαία γη»   και όχι το  “great greek land’  που θα πει σπουδαία ελληνική γη.

«Το σήμα που είδαμε θα επανεξεταστεί συνολικά» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος  διευκρίνισε ότι «Το Μακεντόνια δε θα γράφεται με c αλλά με k». 

ΣΚΟΠΙΑ: ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΒΕΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΏΝ

Την ίδια ώρα οι Σκοπιανοί δηλώνουν ότι θέλουν να μπουν στην Ευρώπη αλλά τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν την εφαρμόζουν.

Στο κέντρο των Σκοπίων δεσπόζει το δημόσιο αρχαιολογικό Μουσείο που λέγεται ακόμη «της Μακεδονίας».
Μπροστά του, στην  μεγαλοπρεπή γέφυρα των πολιτισμών, υπάρχουν επίσης οκτώ αγάλματα που παραπέμπουν στην αρχαία Ελλάδα, στα οποία οι Σκοπιανοί δεν έχουν αναγράψει ότι ανήκουν στην ελληνική ιστορία.

Ακόμη, ο «‘Ηλιος της Βεργίνας»  δεν έχει αποσυρθεί πλήρως και κυματίζει σε σημαίες μέσα κι  έξω από τα Σκόπια, ενώ παραμένει επίσης σε κρατικά και πολιτικά γραφεία,  μέχρι και σε παιδικές χαρές.

Ο αντίπαλος του Ζάεφ , Κριστιάν Μιτσκόσκι, ποντάρει στους εθνικιστές ενόψει εκλογών και χρησιμοποιεί το σκέτο «Μακεδονία» ακόμη και για τον συνασπισμό  κομμάτων που δημιούργησε το VMRO.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:  ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΈΓΡΑΨΕ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ

Η κυβέρνηση κατηγόρησε τον Αλέξη  Τσίπρα γιατί στη συμφωνία των Πρεσπών συνέδεσε την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων με το erga omnes, με αποτέλεσμα το γαλλικό βέτο να μπλοκάρει και την υιοθέτηση της νέας ονομασίας.

«Βάλαμε την υπογραφή μας σαν κράτος με ένα άλλο κράτος σε μια συμφωνία  της οποίας η τήρηση  εξαρτάται από τη βούληση άλλων» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.    

«Ο κ.  Μητσοτάκης θα παρακαλά να μη χάσει ο Ζάεφ και έρθουν οι ομοϊδεάτες του στην εξουσία και πλήξουν την συμφωνία» υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,. 

ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η  καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ ετοιμάζει πρωτοβουλία  για να διαχωριστεί η ενταξιακή πορεία των Τυράννων από τα Σκόπια και να κάνει ένα «δωράκι»  στον Ζάεφ πριν τις εκλογές της 12ης Απριλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top