Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Προτεραιότητα η ανάπτυξη στη χώρα

«Καλή είδηση η συμφωνία για το Brexit»

«Πολύ χαρούμενος» για την «παρθενική» του συμμετοχή στη Σύνοδο Κορυφής, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν προσέλθει στη σύσκεψη.

«Νομίζω πως αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τον λαϊκισμό. Πιστεύω πως η νίκη μας αποτελεί επίσης νίκη για την δημοκρατία στην Ευρώπη, καθώς καταφέραμε να θέσουμε την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του έχει μία φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα: «Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να επαναφέρουμε την ανάπτυξη, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να διασφαλίσουμε πως βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο που έχει κρατήσει πίσω την χώρα μου επί μία και πλέον δεκαετία».

Τέλος στο θρίλερ: Υπάρχει συμφωνία για το Brexit

«Ταυτόχρονα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «αντιμετωπίζουμε προκλήσεις στο εξωτερικό. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μία εξαιρετικά ασταθή περιοχή. Αλλά βρισκόμαστε εδώ ώστε να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στην ανάγκη για τη σταθερότητα της περιοχής και να εργαστούμε ώστε να υπάρξει πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το Brexit, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα χρειαστεί να τη δει αναλυτικά, αλλά υπογράμμισε πως «συνιστά καλή είδηση ότι έχουμε συμφωνία, και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα εγκριθεί από το Συμβούλιο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top