Ψήφος ομογενών: Υποχωρήσεις και «παζάρια» κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

Σέ ένα μήνα φέρνει το νομοσχέδιο στη Βουλή το Μαξίμου

Yποχωρήσεις για να πετύχει τη συναίνεση ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης και Μέρα 25 κάνει η κυβέρνηση, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στη γωνία και να αναγκαστεί να αλλάξει γραμμή πλεύσης για την ψήφο των ελλήνων του Εξωτερικού. 

«Θα χρειαστεί όλοι να κάνουμε συμβιβασμούς, όλοι μας. Δεν είναι ο σκοπός, η ΝΔ  να επιβάλει τη θέση της, ούτε είναι ο σκοπός να επιβάλλει κάποιος άλλος τη θέση του. Να βρούμε τη φωνή της λογικής του μέτρου και του συμβιβασμού» δήλωσε στον Θέμα 104,6 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.  

ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΚΚΕ

Προκειμένου να πετύχει το μαγικό αριθμό των 200 ψήφων που χρειάζονται, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δεχτεί την πρόταση του ΚΚΕ να ψηφίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού  που διαθέτουν ΑΦΜ στη χώρα.  Από το κάδρο βγαίνει όμως η επιστολική ψήφος, την οποία επίσης δεν ήθελε το ΚΚΕ.  

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 

Η Κουμουνδούρου δυσκολεύεται να πείσει με την επιχειρηματολογία της, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης με ανάρτησή του στο facebook λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τον τρόπο που επιλέγει να το κάνει και με την επικείμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου ουσιαστικά στοχεύει στο να μην ανακτήσει την εξουσία η προοδευτική παράταξη. 

ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα έχουν περίπου ένα μήνα στη διάθεσή τους για να βρεθεί κοινή συνισταμένη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς η  κυβέρνηση θέλει μέσα στον Νοέμβριο να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top