Αύριο τελικά στο Κάιρο ο Μητσοτάκης – Γιατί ανέβαλε το ταξίδι για μία ημέρα

Θα συμμετάσχει η 7η τριμερής Σύνοδος Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στον απόηχο των της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου η 7η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει σήμερα, ωστόσο ανέβαλε το ταξίδι για μία ημέρα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επικαλούνται τον φόρτο εργασίας του πρωθυπουργού, ο οποίος κρατά σε κάθε περίπτωση «ανοικτή γραμμή» με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αίγυπτο θα υπογραφεί τριμερές εκτελεστικό πρόγραμμα για την επενδυτική συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου και αντίστοιχα διμερή προγράμματα Ελλάδας-Αιγύπτου και Κύπρου-Αιγύπτου.

Παράλληλα, στη σκιά της εντεινόμενής τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει για άλλη μία φορά την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Κορυφώνονται οι προκλήσεις της Τουρκίας – Στην Κύπρο εκτάκτως ο Δένδιας

Εξάλλου, σήμερα μεταβαίνει εκτάκτως στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για επαφές με τον κύπριο ομόλογο του και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Δένδιας θα τους ενημερώσει για όσα συζητήθηκαν με τον Μάικ Πομπέο, αναφορικά με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και το Κυπριακό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top