«Η άμυνα της χώρας μας βρίσκεται σε καλά χέρια» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Αλεξανδρούπολη, όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει την τελική φάση της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων».
«Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν παύουν να προκαλούν τον θαυμασμό όλων μας με την οργάνωση τους την ταχύτητα τους, την αποτελεσματικότητα τους και τον απαράμιλλο επαγγελματισμό τους» τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Σήμερα εδώ από τον Ακριτικό Έβρο γίναμε όλοι μάρτυρες του ισχυρού εθνικού φρονήματος όλων των στρατευμένων. Αυτό ήταν είναι και θα είναι το δόρυ αλλά ταυτόχρονα και η ασπίδα της πατρίδας μας», πρόσθεσε.
Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης, οι Ένοπλες Δυνάμεις « παραμένουν πυλώνας ισχύος της χώρας στον αέρα στην ξηρά και στην θάλασσα και στους κυματισμούς των διεθνών σχέσεων, στις άγονες ρητορικές εξάρσεις απαντούν πάντα με ψυχραιμία με προετοιμασία και κυρίως με αυτοπεποίθηση».
Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Την άσκηση παρακολούθησαν και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής 'Αμυνας και Εξωτερικών της Βούλης, Κ. Γκιουλέκας, Α. Δαβάκης, Α. Δημοσχάκης, Μ. Λαζαρίδης, Θ. Δρίτσας, Δ. Χαρίτος, Κ. Ζουράρις, Σ. Σακοράφα. Επίσης παρευρέθηκαν βουλευτές και δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι του κλήρου και Ακόλουθοι 'Αμυνας πολλών χωρών.