Το παρασκήνιο της ακύρωσης του ραντεβού Μητσοτάκη - Τραμπ

Πότε κλείστηκε η συνάντηση που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε

Έντονο παρασκήνιο αλλά και πολιτική αντιπαράθεση προκλήθηκε από την ακύρωση του τετ-α-τετ μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ντόναλντ Τράμπ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι το ραντεβού δεν ήταν προγραμματισμένο. 

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,   το ραντεβού  Μητσοτακη -  Τράμπ είχε κλειστεί μια βδομάδα πριν φύγει για τις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός. Και επιβεβαιώθηκε πολλές φορές μέχρι να έρθει η στιγμή να ακυρωθεί λόγω της γνωστής παραπομπής του προέδρου Τράμπ. 

Η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησαν ότι ήταν προγραμματισμένο. Η Αυγή έγραψε: «Τελικά ακυρώθηκε  ή δεν υπήρξε ποτέ προγραμματισμένη συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ;».  

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε: «Υπήρχε τελικά  προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση;».  

Καταλυτική ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της αμερικανικής πρεσβείας:  «Η συνάντηση μεταξύ του  μεταξύ του Προέδρου Τραμπ και του πρωθυπουργού Μητσοτάκη είχε προγραμματιστεί  για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Δυστυχώς, λόγω περιορισμών στο πρόγραμμα, η συνάντηση τελικά ακυρώθηκε». 

Κυβερνητικές πηγές απάντησαν από την πλευρά τους με ειρωνεία δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τις αντίστοιχες  συναντήσεις, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργών με τον Τούρκο πρόεδρο, επισημαίνοντας ότι «η εικόνα μιλάει από μόνη της».    

Ερντογάν με Τσίπρα και Ερντογάν με Μητσοτάκη: Η φωτο-απάντηση του Μαξίμου!


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top