Μητσοτάκης: Θέλω διαφορετική Ελλάδα σε 4 χρόνια από τώρα

«Στόχος μου να γίνουμε το success story της ευρωζώνης»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μια διαφορετική Ελλάδα, από αυτή που παρέλαβε, φιλοδοξεί να έχει μετατρέψει τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έως το τέλος της τετραετίας του.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της Washington Post, όταν ρωτήθηκε τι θα ήθελε να λένε οι πολίτες στο τέλος της θητείας του, το 2023, ο πρωθυπουργός είπε πως «η Ελλάδα είναι διαφορετική χώρα από τη χώρα που παρέλαβα».
 
«Η νούμερο ένα προτεραιότητά μου είναι η οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα έναν ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις. Πρέπει να φέρουμε πίσω τούς νέους Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα, κατά τη διάρκεια της κρίσης. Στόχος μου είναι να γίνει η Ελλάδα το success story της Ευρωζώνης» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο σχέδιο «Ηρακλής», με το οποίο «ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να απαλλάξουμε τις τράπεζες από κόκκινα δάνεια 30 δισ. ευρώ», αλλά και στο σχέδιο του για μείωση της φορολογίας.

Πώς το Δημόσιο θα κερδίσει 200 εκατομμύρια τον χρόνο με τον… «Ηρακλή»

Όπως είπε, η κυβέρνηση κυνηγάει τη φοροδιαφυγή και θέλει να ενθαρρύνει τους πολίτες να πληρώνουν με ηλεκτρονικά μέσα.

Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά

Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε πως «οι υπερπτήσεις φυσικά είναι ένα ζήτημα. Είναι παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας, του ελληνικού εναέριου χώρου. Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που παίζεται εδώ και πολύ καιρό. Θα ήταν προς το συμφέρον όλων να εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο υπογραμμίζει ότι «κάνουν γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, παραβιάζοντας σαφώς τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Απαντώντας στο τι επιδιώκει ο Τούρκος πρόεδρος, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Θέλει πρόσβαση στις πηγές ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου. Ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε πολύ ξεκάθαρα ότι οι πόροι που βρίσκουμε πρέπει να διανεμηθούν με δίκαιο τρόπο και ότι όλοι οι Κύπριοι θα πρέπει να ωφεληθούν, Έλληνες και Τούρκοι. Ο Ερντογάν θέλει να διασφαλίσει ότι το φυσικό αέριο που θα βρεθεί, θα περάσει τελικά μέσω της Τουρκίας».

Τι είπε για τον Ντόναλντ Τραμπ

Ερωτηθείς για τις καλές σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αμερικανού προέδρου, σημείωσε: «Οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ είναι εξαιρετικά καλές. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο (Τσίπρας), ο οποίος ξεκίνησε ως ριζοσπάστης αριστερός, συμμετέχοντας σε διαμαρτυρίες έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, κατέληξε να γίνει ένας πολύ στενός φίλος των ΗΠΑ. Νομίζω, όμως, ότι αυτό είναι καλό».

Σε ότι αφορά την γνώμη του για τον Αμερικανό Πρόεδρο απάντησε: «Πιστεύω πολύ στη διατλαντική συνεργασία, γι' αυτό και θα συνεργαστώ με οποιονδήποτε είναι στον Λευκό Οίκο».

Τι είπε για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχουν 70.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως την περασμένη εβδομάδα έφθασαν στη χώρα 3.000 μετανάστες από το Αφγανιστάν και την υποσαχάρια Αφρική.

Όσον αφορά τις απειλές του Ερντογάν, απάντησε: «Αν θέλει να έχει ειλικρινή συζήτηση με την Ευρώπη, ο καλύτερος τρόπος δεν είναι να απειλήσει ότι θα τους στείλει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Αυτός δεν είναι ο τρόπος να διαπραγματευτείς με την Ευρώπη ή εν προκειμένω με την Ελλάδα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top