Εκκρεμούν 470.000 εκκρεμείς συντάξεις σε ΕΦΚΑ και ήθελαν… μείωση προσωπικού

Βρούτσης: Ψηφιακή σύνταξη από το 2020. Θα μπει τέλος στο πρόβλημα

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προέβη ο Γιάννης Βρούτσης λέγοντας πως, ενώ οι εκκρεμείς συντάξεις του ΕΦΚΑ ανέρχονται σε 470.000, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει μείωση προσωπικού στον Οργανισμό.

«Δυστυχώς, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική: 470.000 εκκρεμείς συντάξεις (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ υποθέσεις) λιμνάζουν αυτή τη στιγμή στο υπουργείο», είπε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, στη Βουλή. Όπως τόνισε, σύντομα θα έχει αναλυτικά στοιχεία από τον ΕΦΚΑ για το θέμα αυτό.

Ο κ. Βρούτσης είπε πως με εντολή του ενισχύθηκε ο ΕΦΚΑ με 82 υπαλλήλους, που είναι αρμόδιοι για την απονομή των συντάξεων, και πλέον «μετρά» 588 υπαλλήλους το σχετικό τμήμα του Οργανισμού.

Μητσοτάκης: Μείωση εισφορών για την πλήρη απασχόληση

Στη συνέχεια επικαλέστηκε έγγραφο, που αποκαλύπτει τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης με την τρόικα, για μείωση του συνολικού προσωπικού του ΕΦΚΑ, από 8.634 σε 6.500 υπαλλήλους έως το 2020.

«Τον Νοέμβριο έρχεται το νομοσχέδιο για την ψηφιακή σύνταξη-Άτλας. Από 1η Ιουνίου 2020 οι συντάξεις θα εκδίδονται ψηφιακά. Είναι μια μεγάλη τομή που θα ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας», είπε ο κ. Βρούτσης, τονίζοντας πως με την ψηφιακή σύνταξη θα σταματήσει «το ντροπιαστικό πρόβλημα να επαιτούν οι εργαζόμενοι, που φεύγουν από τη δουλειά τους, τη σύνταξή τους».

Όπως έχει πει και σε παλαιότερη τοποθέτησή του, μια στις τρεις συντάξεις θα εκδίδεται ψηφιακά από το 2020, ενώ από τον Ιούνιο του 2021, «το 90% των συντάξεων θα είναι ψηφιακές».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις συντάξεις χηρείας, σημειώνοντας πως «αυτόν τον μήνα θα πληρωθούν 65.850 συντάξεις χηρείας και θα αποδοθεί η αύξηση από το 50% στο 70%» και προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έλυσε το πρόβλημα που κληρονόμησε, «με μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ όση προβλεπόταν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top