Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας

«Είναι ένα μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό γεγονός»

Μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό γεγονός χαρακτήρισε την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος απόψε από το βήμα του Βελλίδειου θα δώσει το αντιπολιτευτικό του στίγμα και θα παρουσιάσει βασικούς πυλώνες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης νωρίτερα έκανε την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της έκθεσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εντυπωσιάστηκε από την υποδοχή στο περίπτερο της Ινδίας που φέτος είναι η τιμώμενη χώρα.

Μάλιστα ξεναγήθηκε έχοντας στο μέτωπό του το παραδοσιακό κόκκινο σημάδι, δείγμα καλωσορίσματος για τους Ινδούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τις προσπάθειες των φοιτητών του Δημοκρίτειου στην ηλεκτροκίνηση,  αλλά και για την χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης στο αντίστοιχο περίπτερο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το πρωί την κατά παράδοση βόλτα του στα περίπτερα της ΔΕΘ.

Νωρίτερα στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ επεσήμανε τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αναβάθμισή της.

«Τα τελευταία χρόνια η έκθεση κατάφερε να πάρει τη θέση που της αξίζει, κυρίως στον εμπορικό κόσμο της χώρας και παρότι είναι ηλικιωμένος ο θεσμός έχει μια δυναμική εφηβική για να πάει ακόμη καλύτερα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε επίσης πως πρέπει να συνεχιστεί το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ώστε  να είναι έτοιμη το 2026, όταν θα γιορτάζει τα 100 χρόνια της.

Χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του Μπέτι Μπαζιάνα, επισκέφτηκαν δυο εκθέσεις στο πειραματικό κέντρο τεχνών MOMus της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη έχει τίτλο «Όλα όσα έχουμε κοινά» και  συνδιοργανώνεται με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης των Σκοπίων. Αλέξης Τσίπρας και Μπέτι Μπιζιάνα θαύμασαν τα έργα των καλλιτεχνών, όχι μόνο από τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και από τις υπόλοιπες οχτώ χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στη δεύτερη έκθεση, «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2010-1018» είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα 32 δημιουργών που ανήκουν στη νέα γενιά της ελληνικής φωτογραφίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top