Χατζηδάκης: Θα γλιτώνουμε 800 εκατ. τον χρόνο από τη διασύνδεση των νησιών

Θα μειωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για τους καταναλωτές

Ο Κωστής Χατζηδάκης

Στο οικονομικό όφελος, που θα έχουν οι καταναλωτές, από την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών στάθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στην 84η ΔΕΘ, είπε πως «εάν τα νησιά μας ήταν διασυνδεδεμένα αυτή την ώρα με υποθαλάσσια καλώδια, θα γλίτωναν οι καταναλωτές, οι φορολογούμενοι, όλοι μας, πολλά λεφτά, κάθε χρόνο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το όφελος υπολογίζεται σε περίπου 700 – 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, το οποίο έβγαινε από τους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Η ηλεκτρική διασύνδεση Αθήνας – Κρήτης μειώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Μία από τις δουλειές του ΑΔΜΗΕ είναι να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση και αυτή είναι και η κατεύθυνση της κυβέρνησης και βεβαίως μια άλλη βασική δουλειά είναι τα δίκτυα που συνδέουν την Ελλάδα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τις γειτονικές μας χώρες. Αυτό θα μας επιτρέψει να μπούμε δυναμικά στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας και (αυτό) σημαίνει ουσιαστική ενεργειακή, αλλά και οικονομική αναβάθμιση της χώρας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top