Η απάντηση του Μητσοτάκη στο STAR που «έδειξε» νέες μειώσεις φόρων

Τι είπε ο πρωθυπουργός για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων με υψηλό επιτόκιο

«Παράθυρο» για νέες μειώσεις φόρων άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην ερώτηση του επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του STAR, Πέτρου Μποτσαράκου, στη συνέντευξη Τύπου στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ο Πέτρος Μποτσαράκος ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να αποπληρώσει ακριβά δάνεια από το ΔΝΤ ή και τους εταίρους μας, εκμεταλλευόμενη το θετικό momentum των ιστορικών χαμηλών που σημειώνουν τα ελληνικά ομόλογα.

Μητσοτάκης: Θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη της ευρωζώνης

Τα 16 μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός απάντησε θετικά, επισημαίνοντας, πως αυτό σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση του κόστους δανεισμού, σημειώνοντας πως τα χρήματα αυτά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πολίτες.

Η ερώτηση του Πέτρου Μποτσαράκου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Βλέπουμε μία εκρηκτική πτώση των τιμών των ελληνικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά. Προφανώς, αυτό θα αλλάξει τον σχεδιασμό σας. Είχατε πει για πλήρη πρόσβαση στις αγορές σε ένα με ενάμιση χρόνο. Σκοπεύετε να αποπληρώσετε δάνεια του ΔΝΤ; Θα εξετάσετε κάτι τέτοιο και με ευρωπαϊκά δάνεια; Τα χρήματάααυτά, πληρώνοντας χαμηλότερα επιτόκια, σας δίνουν περιθώρια για να χαμηλώσετε κι άλλο τους φόρους;

Η απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση του STAR

«Ναι, ναι και ναι. Δηλαδή, για να τα πάρω με τη σειρά. Βεβαίως και τα χαμηλότερα επιτόκια διευκολύνουν συνολικά την πολιτική μας. Τα χαμηλά επιτόκια μας επιτρέπουν να δανειζόμαστε με χαμηλότερο κόστος, όπως όλες οι κανονικές ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος μου είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η Ελλάδα να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα για να δανείζεται ακόμη πιο χαμηλά. Ναι, είναι πρόθεσή μας να αποπληρώσουμε τα ακριβά δάνεια του ΔΝΤ. Το σχετικό αίτημα θα κατατεθεί από τον ΥΠΟΙΚ, στο Eurogroup της Παρασκευής. Πιστεύω θα γίνει αποδεκτό. Αποπληρώνοντα δάνεια με επιτόκιο στο 5,16%, την ώρα που μπορούμε να δανειστούμε με επιτόκιο κάτω του 2%. Αυτό σημαίνει εξοικονόμηση 75 εκατομμύρια ετησίως μόνο από αυτή την παρέμβαση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top