Οι πρώτες αντιδράσεις για την εγκατάσταση προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα

Το νέο σχέδιο της ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Ξεκίνησε απο τα ξημερώματα η επιχείρηση αποσυμφόρησης του καταυλισμού της Μόριας. Περίπου 1500 πρόσφυγες και μετανάστες αναχώρησαν απο τη Λέσβο με προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ δε λείπουν οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. 

Αυτά είναι τα επτά μέτρα της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

Μεταναστευτικό: Τι αλλάζει στη χορήγηση ασύλου- Αιγαίο: Περιπολίες με drone

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ

Αρχικός προορισμός το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι 1. 000 απο αυτούς, θα εγκατασταθούν στο κέντρο υποδοχής της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς. Ήδη 200 σκηνές έχουν στηθεί  ενώ ο δήμαρχος της περιοχής προειδοποιεί για προβλήματα υδροδότησης Ήδη 200 σκηνές έχουν στηθεί  ενώ ο δήμαρχος της περιοχής, Κώστας Σιωνίδης,  προειδοποιεί για προβλήματα υδροδότησης 

Τα όποια προβλήματα προκύψουν θα αντιμετωπιστούν άμεσα απαντάει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τονίζει πως μέχρι τα τελη του μήνα θα μεταφερθούν σε νεα δομή καθως ολοκληρωνονται αμεσα οι εργασίες κατασκευης της. 

 «Δεν μπορούν να παραμένουν στα νησιά μας. Πρέπει η κεντρική κυβέρνηση να επιλύσει το θέμα, πρέπει να επιμεριστούν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης. 

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

Την ίδια ώρα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ,  η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ένα νέο σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού.

Απο τις βασικές προτεραιότητες είναι:  

•    Ο υποχρεωτικός καταμερισμός του αριθμού μεταναστών στην Ευρώπη 
•    Οι χώρες προορισμού, κυρίως οι χώρες του Βίζεγκραντ που είχαν κλείσει τα σύνορά τους, θα κληθούν να συμμορφωθούν με τις κοινοτικές τους υποχρεώσεις,  διαφορετικά θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις. 
•    Θα δίνεται η δυνατότητα εμπλοκής στις ελληνικές αρχές αλλά και στις δυνάμεις της Frontex,  κάτι στο οποίο δε μπορούσαν σήμερα να κάνουν. Εκείνο που εξετάζεται ειναι ποιοι θα είναι οι κανόνες εμπλοκής και κάτω από ποιες συνθήκες θα ενεργοποιούνται.
•    Παράλληλα,  οι Eυρωπαίοι βλέπουν θετικά μια νέα οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας, ενώ σχεδιάζουν να σφίξουν τον κλοιό γύρω απο τους διακινητές με ανελέητο κυνηγητό.
•    Επιπλέον,  εξετάζουν την ενίσχυση κλιμακίων για άμεσες επιστροφές παράτυπων μεταναστών που δε δικαιούνται άσυλο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top