Xαρδαλιάς: «Οι εκκενώσεις ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι στην Εύβοια»

Στα σχολεία μπαίνει το θέμα της πολιτικής προστασίας

νικος χαρδαλιας

Για τα δύσκολα χαρακτηριστικά που είχε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ξέσπασε αργά το βράδυ σε δύσβατο σημείο και σε συμπαγές έδαφος» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας, επαινώντας τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος και της Πολιτικής Προστασίας για τη μάχη που έδωσαν. 

Παράλληλα τόνισε πως είχαν να αντιμετωπίσουν συνολικά 70 φωτιές σε όλη την επικράτεια, «έγινε αυτό που έπρεπε την ώρα που έπρεπε».

Ο κος Χαρδαλιάς εξήγησε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν οι εκκενώσεις των χωριών, που όπως ανέφερε πλέον έχουν επιστρέψει στους ρυθμούς τους, αν και υπάρχει η παρουσία της αστυνομίας για παν ενδεχόμενο. 

Ο λόγος που δεν εστάλησαν μηνύματα SMS από το 112 στους κατοίκους, ήταν επειδή «δε λειτουργεί ακόμα κανονικά το σύστημα. Θα έπρεπε να σταλούν σε όλους τους κατοίκους στην Εύβοια και υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί πανικός» τόνισε ο γ.γ πολιτικής προστασίας, τονίζοντας ότι γι΄αυτόν τον λόγο επέλεξαν οι εκκενώσεις να πραγματοποιηθούν με τα παραδοσιακά μέσα.

Τέλος σημείωσε πως μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά, μετά από συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα μπει το θέμα πολιτικής προστασίας στα σχολεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top