Κόντρα χωρίς τέλος Βρούτση - ΣΥΡΙΖΑ για τον βάσιμο λόγο απόλυσης

Τι υποστηρίζει κάθε πλευρά για την τροπολογία

Νέα πολιτική κόντρα ξέσπασε εν μέσω Αυγούστου, αυτή τη φορά για τα εργασιακά. Η Κυβέρνηση κατήργησε την προεκλογική διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ για την αιτιολογημένη απόλυση, αφού οι εργοδότες, κατά τον υπουργο Εργασίας, "φρέναραν" τις προσλήψεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε πυρ ομαδόν.

Η τροπολογία που έφερε ο υπουργός Εργασίας χθες στη Βουλή, καταργεί την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί στα δικαστήρια την απόλυση του εργαζόμενου. Η αντιπολίτευση αποχώρησε εν μέσω έντασης.  

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο - Κυβέρνηση για το άσυλο: «Ανομία Τέλος».

Βάσιμος λόγος απόλυσης: Γιατί καταργήθηκε – Τι σημαίνει αυτό

«Εάν  δεν αποχωρούσαν απο τη Βουλή, θα μπορούσαμε να συζητούσαμε για τις τροπολογίες αυτές επί 5 ώρες» δήλωσε στον Σκάι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter:  «Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια. Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τελικά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ».

Τσίπρας: Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ στο twitter για τις τροπολογίες

ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Η "ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΛΥΣΗ"

Το αρνητικό ισοζύγιο του Ιουνίου, με 14.691 λιγότερες θέσεις εργασίας, δείχνει - κατά την κυβέρνηση-  ότι η διάταξη , την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε άρον- άρον προεκλογικά, λειτούργησε τελικά σαν τροχοπέδη στην αγορά εργασίας.

«Τα στοιχεία της Εργάνης δείχνουν ότι οι απολύσεις αυξήθηκαν αντί να μειωθούν, ότι κι αν λένε οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στο Open, αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε από την πλευρά του: «Εξυπηρετούν εργοδότες και επαναφέρουν μνημονικές διατάξεις, μετά το τέλος των μνημονίων» 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι:  

* Οι εργαζόμενοι δεν θα στιγματίζονται πλέον ως ανεπαρκείς

*Θα παίρνουν στο ακέραιο την αποζημίωση τους και δεν θα περιμένουν μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους στα δικαστήρια. 

«Κινδυνολογούν. Οι δουλειές δημιουργούνται απο επιχειρήσεις που ανοίγουν και κλείνουν, που προσλαμβάνουν και απολύουν καθημερινά. Η  αγορά δεν αλλάζει απο μια ρύθμιση. Όμως η κυβερνητική ρύθμιση διευκολύνει τους εργαζόμενους να βρουν εργασία» σχολίασε για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Σκάι.  

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι η ρύθμιση εξυπηρετεί τους βιομηχάνους. Όμως την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι μικρομεσαίοι βιοτέχνες της ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και οι έμποροι που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

«Με την τροπολογία υπάρχουν επιλογές και ελευθερία και στους εργοδότες και στους εργαζόμενους. Θα πρέπει να υπάρχουν επιλογές και στους δυο και να μην ειναι ο ένας δέσμιος του άλλου» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top