Είσοδος στα πανεπιστήμια με barcode και κάρτες; Τι απαντά το υπουργείο

Μέτρα για την ασφάλεια μέσα στα πανεπιστήμια

Πανεπιστήμιο

Αίσθηση προκάλεσαν σήμερα δημοσιεύματα στον Τύπο για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει το υπουργείο Παιδείας ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια μέσα στα πανεπιστήμια, στο πλαίσιο της κατάργησης του ασύλου. 

Ανάμεσα στα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είναι η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και συστημάτων εισόδου με barcode ή κάρτες στα πανεπιστήμια. 

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως απόφαση για barcode, κάρτες εισόδου ή κάμερες ασφαλείας στα πανεπιστήμια. 

«Την παρούσα περίοδο η ηγεσία του Υπουργείου έχει επικεντρωθεί στο να αποκαταστήσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσω της εφαρμογής της κοινής νομοθεσίας μέσα στους χώρους των ΑΕΙ όσον αφορά αξιόποινες πράξεις», ανέφεραν οι πηγές του υπουργείου, προσθέτοντας πως «η αποκατάσταση της ακαδημαϊκής ελευθερίας εντάσσεται σε μια δέσμη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».

«Υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, ο αποτελεσματικότερος έλεγχος εργαστηρίων ή άλλων χώρων. Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα συζητηθούν αναλυτικά με τους εμπλεκόμενους φορείς», κατέληγαν.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top