Αυτά είναι τα τρία πρώτα νομοσχέδια που φέρνει ο Μητσοτάκης στη Βουλή

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

Τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ο  πρωθυπουργός Κυριάκος κατά τη δευτερολογία του σήμερα το βράδυ στη Βουλή, με την οποία θα ολοκληρωθεί η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. 

Οι κερδισμένοι του ΕΝΦΙΑ: Επτά παραδείγματα για τις μειώσεις που έρχονται

Έρχονται νέα μέτρα ελάφρυνσης; Για «εκπλήξεις» μίλησε ο Πέτσας

Τα τρία νομοσχέδια είναι:   α) για το επιτελικό κράτος, β) για τις άμεσες φορολογικές μειώσεις που εξήγγειλε, δηλαδή τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση των 120 δόσεων και γ) για την αποκατάσταση της κυβερνησιμότητας των δήμων και  την κατάργηση του ασύλου βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια. Τα συγκεκριμένα νομοσχέδια θα έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Τέλος στην αποψινή ομιλία του, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει και κάποια συγκεκριμένα μέτρα που θα ανακουφίζουν τους πληγέντες και θα επιταχύνουν την αποκατάσταση της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης  να δώσει το ιδεολογικό στίγμα της κυβέρνησης δίνοντας έμφαση στο πρόγραμμα.  Όπως θα πει, μετατοπίζονται τα σύνορα των ιδεολογικών διαφορών και πλέον το νέο όριο μεταξύ συντήρησης και προόδου, είναι η Ανάπτυξη. Όπως θα τονίσει, με τη στασιμότητα τάσσονται τα κατεστημένα συμφέροντα, που θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους στις νέες συνθήκες. 

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει τη στρατηγική της νέας διακυβέρνησης. Όπως αναμένεται να τονίσει, η νέα κυβέρνηση δε θα μετρηθεί με τους αντιπάλους της, αλλά με τα προβλήματα. «Η Ν.Δ  του 2019 δείχνει στους Έλληνες έναν πραγματικά καινούργιο δρόμο για την πρόοδο της χώρας. Αυτό θέλει η ελληνική κοινωνία και αυτός είναι ο ρόλος της» θα διαμηνύσει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top