Έρχονται νέα μέτρα ελάφρυνσης; Για «εκπλήξεις» μίλησε ο Πέτσας

Τρία νομοσχέδια θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή μέχρι τις 10/8

Στέλιος Πέτσας

Νέες θετικές εκπλήξεις θα υπάρξουν από την κυβέρνηση, πέρα από την εξαγγελία του  πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο στο 22% από τον προσεχή Αύγουστο, όπως άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή. 

Οι κερδισμένοι του ΕΝΦΙΑ: Επτά παραδείγματα για τις μειώσεις που έρχονται

Ο κ. Πέτσας δεν θέλησε πάντως να πει περισσότερα για τις εκπλήξεις  και παρέπεμψε στην δευτερολογία  του πρωθυπουργού, σήμερα το βράδυ, κατά το κλείσιμο της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον ίδιο, το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιουλίου.    

Όπως ανέφερε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έως τις 10 Αυγούστου η κυβέρνηση θα καταθέσει και θα ψηφίσει στη Βουλή τρία νομοσχέδια συνολικά.  

Για τον χώρο των ΜΜΕ που, όπως  ανέφερε έχει  πληγεί από την πολυετή κρίση,  ανέφερε « η νέα ψηφιακή εποχή έχει δημιουργήσει καινούριες ευκαιρίες και έχει μεταβάλει τον τρόπο που όλοι ενημερωνόμαστε».

Στην κατεύθυνση αυτή,  η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, σχεδιάζει :

•    Εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
•    Αναδιοργάνωση της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων
•    Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων και εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματος της
•    Επαναπροσδιορισμό του brand Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ώστε να καταστεί συνώνυμο της αντικειμενικής, άμεσης, πλήρους και έγκυρης ενημέρωσης, μέσα από συνέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό
•    Άρση στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα, τη διαφάνεια, αλλά και την αναγκαία νομοθετική σταθερότητα που θα προσελκύσει επενδύσεις, θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των μέσων και τρις θέσεις εργασίας στον κλάδο
•    Εκσυγχρονισμό του ρυθμιστικού πλαισίου για τον πανελλήνιο, περιφερειακό και τοπικό Τύπο
•    Μεταφορά στην εθνική νομοθεσία της κοινοτικής οδηγίας 1808/2018 για την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων
•    Χάραξη εθνικής οπτικοακουστικής πολιτικής μέσω της ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδας σε όλες τις αρμόδιες ομάδες εργασίας οπτικοακουαστικών θεμάτων του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top