Aνακοινώθηκαν οι Γενικοί Γραμματείς της νέας κυβέρνησης

Ο Μαυρωτάς από το Ποτάμι και άλλα πρόσωπα - εκπλήξεις στις Γ. Γ.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε τους 28 Γενικούς και Ειδικούς γραμματείς της νέας κυβέρνησης, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και θα αναλάβουν από αύριο κιόλας καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου. 

Στις εκπλήξεις της ανακοίνωσης το ότι στους νέους Γ. Γ. περιλαμβάνεται ο (μέχρι τέλους της θητείας της προηγούμενης Βουλής )  πρώην βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, ως νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, αλλά και ο επιλεγμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ως νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης. Στη θέση του διατηρήθηκε o  -  επίσης επιλεγμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση -  Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.     

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση,  «πρόκειται για στελέχη που μαζί με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς κάνουν πράξη τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεύρυνση και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας με πρόσωπα που προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. Αυτό άλλωστε ήταν και ένα από τα κριτήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή τους. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πείρα τους στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνουν, και όχι προφανώς η κομματική τους προέλευση». 

Σημειώνεται επίσης ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση τοποθετεί μέσα σε μόλις 10 μέρες μετά τις εθνικές εκλογές, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς στα Υπουργεία, καθώς στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και μήνες. 

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και η ανακοίνωση των υπολοίπων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, ο συνολικός αριθμός των οποίων θα μειωθεί σε 59 από 93 που ήταν επί της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Οι νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς είναι:  

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής: Χρήστος Τριαντόπουλος

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είναι Ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Από το 2016 διδάσκει οικονομικά, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, ενώ από το 2017 διδάσκει δημοσιονομική πολιτική στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 

Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους: Φώτης Κουρμούσης

Ο Φώτης Κουρμούσης διορίστηκε τον Ιούλιο του 2016 ως Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Η Ειδική Γραμματεία αποτελεί αυτόνομη δημόσια υπηρεσία που εποπτεύεται από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, το οποίο αποτελείται από τους Υπουργούς Οικονομίας-Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης. Έχει αναλάβει τον συντονισμό εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους, με εστίαση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, καθώς και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο (ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ). Είναι Διδάκτορας Μηχανικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου ανέλαβε και καθήκοντα βοηθού Καθηγητή (ΕΔΙΠ).

Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής: Θάνος Πετραλιάς 

Ο Αθανάσιος Πετραλιάς κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών στη Στατιστική και πτυχίο και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). 

Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας: Αθηνά Καλύβα

Γεννήθηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Lund Σουηδίας, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μάστερ στην Ευρωπαϊκή Οικονομία) και Διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Middlesex, (Ην. Βασιλείου). 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 

Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ: Δημήτρης Σκάλκος.  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και στην συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κεντ. 

Ειδική Γραμματέας Διαρθρωτικών Ταμείων (EKT-ΕΤΠΑ-ΤΣ): Νίκη Δανδόλου.  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτη του Πανεπιστημίου UCL (Λονδίνο), με μεταπτυχιακό από το City University και ΜΒΑ στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι υποψήφια διδάκτορας του ΕΜΠ. 

Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ: Νίκος Μαντζούφας. Ο Νίκος Μαντζούφας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Επαγγελματικά έχει δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα, σε διεθνή τραπεζικό όμιλο στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και την τελευταία πενταετία σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία ως επικεφαλής του τομέα project finance. 

Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας: Πελοπίδας Καλλίρης. Γεννήθηκε το 1963. Σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Επί σειρά ετών, εργάστηκε ως Οικονομολόγος στον ιδιωτικό τομέα. Από το 2014 υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας.

Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή: Πάνος Σταμπουλίδης. Είναι Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών της εταιρείας Garnet SA. Στο παρελθόν ήταν Διευθυντής Ανάπτυξης και Εμπορικού Δικτύου του Ομίλου ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας ΑΕ. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας.

Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας: Θανάσης Κυριαζής. Ο Αθανάσιος Κυριαζής είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης με γνωστικό αντικείμενο Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Νέες Τεχνολογίες. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών από το Τμήμα Μαθηματικών και Διδάκτορας του ιδίου Πανεπιστημίου.  

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου: Πάτροκλος Γεωργιάδης  Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία στο Α.Π.Θ. και διαχείρισης κρίσεων στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων, Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (2014 – 2015), Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (2012-2014), Επικεφαλής της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. (2014) στον τομέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολιτική και επικεφαλής των αντιστοίχων υπηρεσιών, Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητες τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής: Μάνος Λογοθέτης. Ο Μάνος Λογοθέτης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε με την ανώτερη τιμητική διάκριση του «Βραβείου Αντώνης Μωραΐτης» από τη Σχολή Μωραΐτη, συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης.  Αποφοίτησε από την Ιατρική με βαθμό «Άριστα» και επέστρεψε στην Ελλάδα. Από το 2015 έχει διατεθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ στη Σάμο ως Συντονιστής Πεδίου Ιατρικού και Ψυχοκοινωνικού Κλιμακίου ΚΥΤ Σάμου για τη μεταναστευτική κρίση. 

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης: Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Γεννήθηκε στους Ραφταναίους Τζουμέρκων του Νομού Ιωαννίνων, το έτος 1962.  Αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών το έτος 1980. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1981 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1986. Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988). Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999). Την 16/02/2016 επελέγη απο το ΚΥ.Σ.Ε.Α. ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έως την 05-08-2018.

Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής: Σοφία Νικολάου. Η Σοφία Νικολάου γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στο Πυργί Αυλωναρίου, στην Εύβοια. Το 1996 άρχισε τη φοίτησή της στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2001. Επίσης, το 2001, σπούδασε Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre, στη Γαλλία. Από το 2013 είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας: Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Νίκος Χαρδαλιάς γεννήθηκε το 1968 στον Βύρωνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του KENT της Αγγλίας και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Ήταν δήμαρχος Βύρωνα για 12 χρόνια καθώς και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) (2003-2014) και στη συνέχεια Εκτελεστικός Γραμματέας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2014-2016). 

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας: Γιώργος Μάριος Καραγιάννης. Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη και Μηχανική Περιβάλλοντος από την Ανώτατη Εθνική Σχολή Μεταλλείων του Σαιντ-Ετιέν της Γαλλίας, με αντικείμενο διδακτορικής έρευνας  τον σχεδιασμό αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός  και έχει μεταπτυχιακά διπλώματα στη διαχείριση καταστροφών και στη διοίκηση επιχειρήσεων. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού: Γιώργος Μαυρωτάς. Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Έπαιξε πόλο στον Ν.Ο. Βουλιαγμένης και συμμετείχε με την εθνική ομάδα σε 5 Ολυμπιάδες, 4 Παγκόσμια και 8 Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από το 1995 ως το 2000 ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας με την οποία έχει 511 συμμετοχές (ρεκόρ συμμετοχών για ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα). Το 1999 έγινε ο πρώτος Έλληνας πολίστας που έπαιξε στη Μικτή Κόσμου, ενώ το 2001 βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του στον αθλητισμό. Παράλληλα με την αθλητική του καριέρα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Το 2000 πήρε το διδακτορικό του από το ΕΜΠ στο αντικείμενο της Επιχειρησιακής Έρευνας με εφαρμογές στη λήψη αποφάσεων, στην ενέργεια, στην οικονομία και στο περιβάλλον. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.  Από το Φεβρουάριο του 2014 δραστηριοποιείται πολιτικά με «Το Ποτάμι» και από τον Ιανουάριο του 2015 ήταν  Βουλευτής Αττικής. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Γενικός Γραμματέας: Αντώνης Οικονόμου.  Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και ακολούθως από την  Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις νομικές του σπουδές στο Ruprecht – Karls – Universitat της Χαϊδελβέργης. Κατά τα έτη 2012-2015 διετέλεσε Ειδικός και κατόπιν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

]Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων: Κωνσταντίνος Αραβώσης. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, Μηχανολόγος Μηχανικός (Πολυτεχνείο Aachen Γερμανίας) με M.Sc. in Management Science από το Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διδακτορική διατριβή στο Ε.Μ.Π. σε θέματα Επιχειρησιακής Έρευνας. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής «Σχεδιασμού Διαχείρισης και Αξιολόγησης Τεχνολογικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων στο ΕΜΠ , Kαθηγητής στο ATHENS MBA (ΕΜΠ – ΟΠΑ) (1997 έως σήμερα) καθώς και επισκέπτης καθηγητής στο Imperial College και συνεργαζόμενος Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Columbia-Earth Engineering Center. 

Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος: Ευθύμιος Μπακογιάννης. Ο Ευθύμιος Μπακογιάννης είναι Επίκουρος Καθηγητής στη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Ε.Μ.Π,  Δρ. Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός με 15 χρόνια  εμπειρίας στο συντονισμό και την υλοποίηση πολεοδομικών και κυκλοφοριακών μελετών,  την επίβλεψη κατασκευής έργων και τις διαδικασίες χρηματοδότησης τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους χρηματοδοτικούς οργανισμούς. Έχει συντονίσει δεκάδες Μελέτες Σχεδιασμού-Διαχείρισης, Οριστικές Μελέτες, Μελέτες Εφαρμογής, και Τεύχη Δημοπράτησης και έχει διατελέσει σύμβουλος σε έργα Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για κυκλοφοριακά και πολεοδομικά έργα. 

Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων: Αλεξάνδρα Σδούκου. Η Αλεξάνδρα Σδούκου είναι δικηγόρος και κατέχει μόνιμη θέση στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Από το 2004 εργάζεται ως νομικός σύμβουλος στη δημόσια διοίκηση σε διάφορες θέσεις των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενώ  έχει απασχοληθεί και στον ιδιωτικό τομέα.  

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών: Λεωνίδας Χριστόπουλος 
Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι κάτοχος πτυχίου στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Warwick, ενώ σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων: Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος. Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο αντικείμενο των Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης. Διατέλεσε Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τετραετή θητεία (9/2011 έως 1/2016) Είναι Κοσμήτορας της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας (1/2016 έως σήμερα). Εξελέγη Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων (1/2014 έως 6/2014). 

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων: Αντώνης Τζωρτζακάκης. Ο κ. Τζωρτζακάκης είναι στέλεχος με πολυετή και σημαντική εμπειρία στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών όπου και έχει αναλάβει με επιτυχία θέσεις αυξημένης ευθύνης σε εταιρείες όπως η Siemens, η Vodafone, η Forthnet, η Tellas και η Hellas on Line. Από το 2010 έως το Φεβρουάριο του 2019 κατείχε  ανώτατες διοικητικές θέσεις στην Wind, όπως αυτή του Γενικού Διευθυντή Εμπορικών Θεμάτων και αυτή του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Γενικός Γραμματέας Υποδομών: Γιώργος Καραγιάννης. Ο Γιώργος Καραγιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Νομικής (LLB) απο το Neapolis University με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Διοίκηση Υπηρεσιών  (MSc in services management). Σήμερα, είναι στέλεχος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης με ευθύνη την εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό καθώς και τη διοικητική λειτουργία των 36 γραφείων τύπου σε όλο τον κόσμο καθώς και σύμβουλος Διοίκησης στην ΕΤΑ Α.Ε.  

Γενικός Γραμματέας Μεταφορών: Νίκος Σταθόπουλος. Ο Νίκος Σταθόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών: Management από το Πανεπιστημίο Paris IX Dauphine και Σχεδιασμού Δικτύων και Μεταφορών από την École Nationale des Ponts et Chaussées. Επίσης, είναι κάτοχος διδακτορικού Οικονομίας και Διοίκησης  Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Paris IX- Dauphine. Στην Ελλάδα διετέλεσε πρόεδρος της ΤΡΑΜ ΑΕ, των οργανισμών ποιότητας (ΕΛΟΤ-ΕΣΥΔ-ΕΙΜ).  

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Γεώργιος Στρατάκος. Ο Γιώργος Στρατάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 με καταγωγή από το Δήμο Ανατολικής Μάνης, είναι έγγαμος με τη Μαρή Οβακιμιάν και έχει ένα τέκνο, το Φίλιππο. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού στον τομέα «Γενετική Βελτίωση, Αναπαραγωγή και Διατροφή Αγροτικών Ζώων» και Διδακτορικού με γνωστικό αντικείμενο «Μικροκλιματικές συνθήκες και Φυσιολογία Αναπαραγωγής Αγροτικών Ζώων». 

Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων: Κωνσταντίνος Μπαγινέτας. Ο Κων/νος Ν. Μπαγινέτας γεννήθηκε στη Λαμία το 1977. Σπούδασε Γεωπόνος στο ΑΠΘ και συνέχισε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε θέματα Αειφορικής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Από το 2007 εργάζεται στη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Στερεάς Ελλάδας (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας), όπου ασχολείται κυρίως με θέματα ανάπτυξης αγροτικών επενδύσεων
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top