Η Όλγα Κεφαλογιάννη απαντά γιατί αρνήθηκε το υπουργείο Τουρισμού

Ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει τη «μεγάλη μάχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Tον λόγο για τον οποίο δε δέχτηκε να αναλάβει το Υπουργείο Τουρισμού εξήγησε η Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο Open.

«Έχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Εκεί ήμουν υπεύθυνη, είναι ένας δύσκολος και απαιτητικός τομέας. Ήταν μεγάλη πρόκληση, να δουλέψουμε σκληρά και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του χώρου του πολιτισμού, της τέχνης. Να πείσουμε ότι έχουμε σχέδιο και βούληση. Έχω καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, για κλειστά πωλητήρια κι αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, για κινηματογράφους κτλ.», είπε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Συνεχίζοντας, είπε: «Ήμουν έτοιμη να προσφέρω τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου σ’ αυτό το χώρο. Ο πρωθυπουργός μου πρότεινε το υπουργείο Τουρισμού. Θεωρώ ότι εκεί είχα κάνει τον κύκλο μου, είχα προσφέρει έργο και ήμουν έτοιμη για το επόμενη βήμα. Περίμενα να τοποθετηθεί κάποιος άλλος, να δοκιμαστεί, να δουλέψει και να προχωρήσει. Όταν έχουμε κάνει έναν κύκλο, πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να δοκιμαστεί κι εμείς να κάνουμε κάτι άλλο».

«Έτσι προτίμησα να μείνω απλή βουλευτής και να βοηθήσω από εκεί την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Προφανώς, όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια πάνω σ’ αυτό, με είχε τοποθετήσει τότε ο ίδιος ως αρμόδια για το συγκεκριμένο πόστο, έχεις μια συμφωνία ότι θα έχεις και μία θέση στο συγκεκριμένο πόστο σε ένα κυβερνητικό πλάνο. Είμαι παρούσα στη μεγάλη μάχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πολιτική αλλαγή, την ανάπτυξη και την ανάταξη της μεσαίας τάξης», ξεκαθάρισε η βουλευτής Α' Αθηνών.

Αναφορικά, τέλος, με το εάν πρότεινε τη συνένωση των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, είπε «Το θέμα της σύζευξης των δύο υπουργείων ήταν μία σκέψη, που είχε συζητηθεί από τότε που είχα αναλάβει τον τομέα Πολιτισμού. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δείξει ότι ήταν κάτι που το σκεπτόταν, ενώ το είχε πει και στη συνέλευση του ΣΕΤΕ. Εντασσόταν και στη συνολική σκέψη ενός μικρότερου κυβερνητικού σχήματος, που δεν έγινε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top