Έγινε η πρώτη δέσμευση Μητσοτάκη: Στο Προστασίας του Πολίτη οι φυλακές

Το πρώτο ΦΕΚ της νέας κυβέρνησης

Φυλακες Κορυδαλλού

Στην υλοποίηση της πρώτης προεκλογικής δέσμευσής του προχώρησε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία του.

Το πρώτο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) προβλέπει τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, που είναι σήμερα.

Αλλάζει όνομα σε έξι υπουργεία ο Μητσοτάκης

Ορκίστηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Στο νέο Υπουργείο μεταφέρονται επίσης, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, οργάνων και προσωπικού που τις κατέχει, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά την έκδοση του παρόντος, οι ακόλουθες υπηρεσίες: 5.1. από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του άρθρου 17 του π.δ. 96/2017 (Α’ 136) όπως ισχύει, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου των υπαγομένων σε αυτή οργανικών μονάδων, το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, τα Καταστήματα Κράτησης, Σωφρονιστικά και Θεραπευτικά Καταστήματα, τα Ειδικά Θεραπευτικά Καταστήματα και η Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ), το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου και οι Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής των άρθρων 19, 26, 27, 28 και 29 του π.δ. 96/2017, όπως ισχύει», αναφερεται χαρακτηριστικά στο προεδρικό διάταγμα.

Κλειδωμένες πόρτες και «τσιγαρίλα» βρήκε στο Μαξίμου ο Μητσοτάκης

Αρνήθηκε να παραλάβει τα θωρακισμένα πρωθυπουργικά οχήματα ο Μητσοτάκης

Χρυσοχοΐδης: Υποσχόμαστε ότι δε θα ξανασυμβεί ένα «Μάτι»

Στο ίδιο ΦΕΚ, προβλέπεται η αλλαγή στην ονομασία έξι υπουργείων, ενώ η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top