Ορκίστηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Έψαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης - Έκλεψε τα βλέμματα η κόρη του Βορίδη

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Μάλιστα, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έψαλε κιόλας!

«Καλή σας δύναμη, καλή επιτυχία» ευχήθηκε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος μετά την ορκωμοσία.

Ορκωμοσία κυβέρνησης: Το απρόοπτο που έκανε τον Μητσοτάκη να γελάσει

Στις 12.30 ακριβώς ολοκληρώθηκε η τελετή της υπογραφής των πρωτοκόλλων από τους υπουργούς, με την ιεραρχική σειρά του υπουργικού συμβουλίου.

Ακολούθησαν τα πηγαδάκια σε πολύ καλό κλίμα και οι αναμνηστικές φωτογραφίες των νέων μελών της κυβέρνησης.

Οι συγγενείς των υπουργών ήταν πάνω από 100 άτομα, ενώ συνολικά περισσότερα από 200 άτομα βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, στα οποία περιλαμβάνονται και τα στελέχη της προεδρίας, οι ιερείς και οι αστυνομικοί, έδωσαν το παρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε «οικογενειακή» φωτογραφία με όλους τους υπουργούς, ενώ η σύζυγός του, Μαρέβα, με όλες τις κυρίες των υπουργών.

Ο νέος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης

Όπως έγινε γνωστό, ο Στέλιος Κουτνατζής θα είναι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης. Είναι δικηγόρος και λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Θράκης.

Τα 51 νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εκ των οποίων τα 21 είναι εξωκοινοβουλετικά, προσήλθαν στο Προεδρικό Μέγαρο πριν τις 12 και δήλωσαν έτοιμοι να πιάσουν δουλειά. Οι περισσότεροι έφτασαν μαζί με τις οικογένειές τους. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα / Φωτογραφία: INTIME

Τα βλέμματα έκρυψε η μικρή κόρη του Μάκη Βορίδη, η οποία μάλλον ντρεπόταν, λόγω της παρουσίας των πολλών καμερών, και προσπαθούσε να κρυφτεί πίσω από το μπράτσο του πατέρα της!

κόρη Βορίδη

Ο Μάκης Βορίδης με την οικογένειά του 

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11:00, για πρώτη και τελευταία φορά στο Κοινοβούλιο. Από εκεί και πέρα θα γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτοί είναι οι υπουργοί της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τα 21 εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα που μπαίνουν στην κυβέρνηση

«Μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη» χαρακτήρισε το υπουργείο Οικονομικών ο Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως «σε αυτή τη μεγάλη ευθύνη θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ εργαζόμενος με εντιμότητα, σκληρά και αποτελεσματικά».

«Έχουμε σχέδιο, έχουμε πρόγραμμα, ξέρουμε και τις προκλήσεις και τα προβλήματα και τις δυσκολίες» δήλωσε ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο πρώτος «πρωινός καφές» Μητσοτάκη σε Μαξίμου

«Η ευθύνη είναι απλά πολύ μεγάλη» είπε προσερχόμενος στο Μέγαρο ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, από την πλευρά του, μίλησε για δουλειά με σοβαρότητα και σεμνότητα.

«Μετά την παράδοση θα τα πούμε όλα» είπε, εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά την ορκωμοσία.

Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράγου της ΕΡΤ για το δύσκολο υπουργείο, που έχει αναλάβει, ο κ. Δένδιας είπε: «Όλα είναι δύσκολα στη ζωή αλλά έχουμε καλή ομάδα, θα πάμε εξαιρετικά».

Ξεκινά τις συναντήσεις με τους υπουργούς ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη ξεκινάει τις επόμενες ώρες τις συναντήσεις με τους υπουργούς.

Το απόγευμα θα γίνει συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, με κυρίαρχο θέμα τη ΔΕΗ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα δει τον επικεφαλής του SSM Αντρέα Ένρια για τις τράπεζες και αμέσως μετά τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Δρακόπουλο.

Εξάλλου, αύριο θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top