Με προκλήσεις υποδέχεται η Τουρκία, τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα

Τρίτο γεωτρύπανο και drones βγάζουν στην Αν. Μεσόγειο οι ΄'γείτονες"

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση είναι η ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η Άγκυρα "στήνει" νέο "σκηνικό" προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας βόρεια της Κύπρου την νέα της απειλή.

Σμήνος από drones θα προστατεύουν τα  τουρκικά γεωτρύπανα ¨Μπαρμπαρός ¨και ¨Φατίχ ¨, την ώρα που ένα ακόμα το "Γιαβούζ" έχει φτάσει στη κατεχόμενη Καρπασία.

"Αυτή τη στιγμή τα γεωτρύπανά μας σε συντονισμό συνεχίζουν την διαδικασία στο πλαίσιο του οδικού τους χάρτη.

Μπορεί να υπάρξουν φωνές ενοχλητικές δεξιά κι αριστερά. Αλλά έχουμε δηλώσει ότι καμιά από αυτές τις φωνές δεν μας εμποδίσει.

Η ευχή μας είναι από δω και μπρος να μην υπάρξουν προβλήματα στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.", τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Οι προκλήσεις των Τούρκων πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ δε σταματούν εκεί.

Σύμφωνα με τη φιλλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» μετά τις φρεγάτες και  τα F16 οι "γείτονες" στέλνουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου drone για να περιπολούν και να προστατεύουν τα τουρκικά γεωτρύπανα.

 Τα τουρκικά drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δυτικά της Κύπρου όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα .

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της με τίτλο “Πολιορκία”, η Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι :"Αυτή είναι η απάντηση της Άγκυρας στην
"πολιορκία" της χώρας απο το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ιταλία οι οποίες με συνδρομή του Ισραήλ προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο".

Στο "μέτωπο" των S-400 δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο αναφέρουν ότι πρόθεση του Ταγίπ Ερντογάν και του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να τοποθετήσουν το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα, στα σύνορα της Ρουρκίας με τη Συρία. 

Δείτε εδώ το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του star

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top