Να στρέψει τη Λιβύη κατά της Ελλάδας επιχειρεί η Τουρκία!

Ηχηρό χαστούκι από τις ΗΠΑ και μήνυμα Αποστολάκη από το Ισραήλ

Να ελέγξει στα «μουλωχτά» τη Λιβύη επιχειρεί η Άγκυρα, στρέφοντας τη χώρα της Βόρειας Αφρικής κατά της Ελλάδας,  με στόχο την υφαλοκρηπίδα της  Κρήτης και του Καστελόριζου!  Το ηχηρό χαστούκι στην Τουρκία έρχεται από τις ΗΠΑ , οι οποίες στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Προσπαθούμε να μη συγκρουστούν Ελλάδα-Τουρκία»

Ο Κατρούγκαλος εξηγεί στο STAR γιατί η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο

Ο Αμερικανός πρέσβης, μιλά για τους «μυριάδες δεσμούς» που ενώνουν τις δύο χώρες σε δεξίωση στη Θεσσαλονίκη για την ημέρα ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, την ώρα που οι σχέσεις τους με την Τουρκία κρέμονται από μία κλωστή.

«Είχα τη χαρά να διαπιστώσω ότι το απόθεμα στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι υψηλότερο από ποτέ» τόνισε ο Τζέφρι Πάιατ, ενώ πρόσθεσε:  «Υπάρχει ευρεία συναίνεση στην Ουάσιγκτον ότι η Ελλάδα έχει καταστεί ένας από τους πιο αξιόλογους και σημαντικούς περιφερειακούς συμμάχους». 

Ο Ερντογάν βλέπει τη στάση των ΗΠΑ και ψάχνει ενεργειακή διέξοδο. Επιδιώκει να υπογράψει συμφωνία για οριοθέτηση των ΑΟΖ με τη Λιβύη περικυκλώνοντας την Κρήτη.

Αυτή η συμφωνία αν επιτευχθεί θα είναι κακό νέο για την Ελλάδα που καταλαμβάνει παράνομα μέρος της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης. Όπως θα είναι κακό νέο για την Ευρώπη και την Γαλλία. Διότι η συμφωνία σημαίνει πως θα εμποδιστεί ο στόχος της Αθήνας και να βγουν εκτός στην ανατολική Μεσόγειο” υποστήριξε το τηλεοπτικό δίκτυο FOX της Τουρκίας. 

«Δεν υπάρχει καμία βάση στο διεθνές νομικό δίκαιο να οροθετηθεί μία υφαλοκρηπίδα ή μία ΑΟΖ κατά τον τρόπο που επιδιώκει η Τουρκία. Πρέπει και η λιβυκή κυβέρνηση να απορρίψει, όπως έχει κάνει και η αιγυπτιακή, την ψευτολογική ότι της ανήκει όλο το βόρειο τμήμα της νοτιο- ανατολικής μεσογείου από τη κατεχόμενη Κύπρο και όλο το κομμάτι της νότιας Κρήτης» δηλώνει στο  Star o Θεόδωρος Τσακίρης,  Επίκουρος Καθηγητής Γεωπολιτικής και Ενεργειακής Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ.    

Ο  Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύεται τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη εις βάρος ελληνικών συμφερόντων. Προμηθεύει με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όπλα τη κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας», η οποία έχει τη στήριξη του ΟΗΕ για να πολεμήσει τις  δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, που  ελέγχουν το ανατολικό τμήμα.  «Γι’  αυτό το θέμα έχουμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και απο δω και πέρα θα λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα πολύ διαφορετικά» διαμηνύει. 

Παρά την απειλή κυρώσεων από την Ουάσινγκτον ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται στο Πεκίνο ως ένας μεγάλος ηγέτης ο οποίος ξέρει να παίζει καλά το παιχνίδι της πολιτικής σκακιέρας παγκοσμίως .

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ : Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Ευάγγελος Αποστολάκης, από την έδρα του στρατηγικού συμμάχου της Ελλάδας, του Ισραήλ , εξέφρασε την ανησυχία του για τον ρόλο της Τουρκίας. 

«Η προβληματική στάση της Τουρκίας, εκφραζόμενη μέσω αθεμελίωτων ισχυρισμών που αγνοούν τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, απειλεί τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top