Κατρούγκαλος: Η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο

«Όσα της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο και όχι αυτά που θέλει να επιβάλλει»

Την άποψη ότι και η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο, εξέφρασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο One Channel.

«Το έχω ξαναπεί και παρεξηγήθηκα. Η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο. Αλλά είναι μόνο αυτά που της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο και όχι αυτά που θέλει να επιβάλει με τη δύναμή της», είπε ο υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, σημειώνοντας πως είναι πάντα προς το συμφέρον της δικής μας χώρας να θέλουμε η συζήτηση να γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο τραπέζι του Διεθνούς Δικαίου.

Τσίπρας: Από εδώ και στο εξής οι ενέργειες της Τουρκίας θα έχουν συνέπειες

Τσίπρας: «Να μη σκεφθεί καν η Τουρκία να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο»

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα έχει προστατευτεί έναντι ενός τέτοιου ενδεχόμενου: «Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ισχυρές οι διπλωματικές μας συμμαχίες, ενώ και η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σημαντική. Κανείς δεν διανοείται να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση αλλά χωρίς φόβο».

ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Δε δεχόμαστε μαθήματα για τη Συνθήκη της Λωζάννης!»

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτήρισε «ψιλά γράμματα» τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί γλώσσας και ιθαγένειας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

To άγαλμα στα Σκόπια ξαναβαφτίζεται “Μέγας Αλέξανδρος”!

Τι αντάλλαγμα θα έχει η επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας

Ο κ. Κατρούγκαλος άσκησε σκληρή κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη διαπραγματευτική τους τακτική, λέγοντας πως «διαπραγματεύονταν διπλή ονομασία χωρίς αλλαγή του συντάγματος».

Όπως είπε, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, τότε «θα κοιτάξει την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση την επαύριο της Συμφωνίας των Πρεσπών να βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση από ότι πριν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top