Πώς ναυάγησε οριστικά το debate: To χρονικό της διαφωνίας

Αλληλοκατηγορίες και «κολοκυθιά» μεταξύ Μαξίμου και αντιπολίτευσης

Τα κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στην ημερομηνία διεξαγωγής και έτσι δεν θα υπάρξει καμία τηλεμαχία σε αυτές τις εκλογές.

Άκυρο το debate των πολιτικών αρχηγών

Όπως επισήμανε ο πολιτικός συντάκτης του Star Πέτρος Μποτσαράκος,  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Μάρα Ζαχαρέα, το debate είχε συμφωνηθεί αρχικά να γίνει την 1η Ιουλίου ημέρα Δευτέρα. Προέκυψε όμως η σύνοδος Κορυφής της 30ης Ιουνίου και η κυβέρνηση, επειδή δεν  ήξερε αν η σύνοδος θα συνεχιζόταν και την επόμενη μέρα ζήτησε να γίνει σε άλλη ημερομηνία.

Με… κάρτες και ελεύθερες ερωτήσεις θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ το debate

Έτσι άρχισε το παιχνίδι της...  «κολοκυθιάς».

Η ΝΔ πρότεινε να γίνει 27 ή 28 Ιουνίου, Πέμπτη ή Παρασκευή. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε, διαφώνησαν όμως άλλα κόμματα. Την Πέμπτη 27 δεν μπορούσε το Κομμουνιστικό Κόμμα  λόγω ομιλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Πάτρα και την Παρασκευή 28 Ιουνίου δεν μπορούσε το Κίνημα Αλλαγής,  λόγω περιοδείας της Φώφης Γεννηματά στην Αιτωλοακαρνανία. 

Μπροστά στο αδιέξοδο  ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης επανέφερε την 1η Ιουλίου, αλλά  το ΚΚΕ ήταν ανένδοτο καθώς είχε ήδη τυπώσει αφίσες για ομιλία του κ. Κουτσούμπα στην Θεσσαλονίκη.

Ο Πρωθυπουργός με ανάρτηση του κατηγόρησε ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ ότι δεν ήθελαν ντιμπέιτ και ότι συνεννοήθηκαν για να μη γίνει.

«Ακόμη και όταν αποδέχτηκα να έρθω στο στούντιο απευθείας από το αεροπλάνο, βρήκαν πρόσχημα άρνησης. Σε συνεννόηση μεταξύ τους προφανώς, ώστε να μοιράζονται την ευθύνη και όλοι μαζί να τη ρίχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα για τη δημοκρατία, κρίμα για την ενημέρωση των πολιτών» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.  

 

Αντίθετα,  τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποδίδουν την πλήρη ευθύνη στον πρωθυπουργό και υποστηρίζουν ότι χρησιμοποίησε σαν πρόσχημα την σύνοδο κορυφής για να τορπιλίσει το debate.

Όπως φαίνεται πάντως,  τελικά κανείς δεν «καιγόταν» και τόσο για να γίνει το debate…
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top