Τσίπρας από Τήλο: Θέλουμε να κυβερνήσουν αυτοί που μας έβαλαν στα μνημόνια;

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τις μειώσεις φόρων

«Θέλουμε να μας κυβερνήσουν ξανά εκείνοι που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και μας έβαλαν στα μνημόνια ή να συνεχίσουμε την πορεία για δίκαιη ανάπτυξη και στοχευμένες ελαφρύνσεις για την κοινωνική πλειοψηφία;».

Έτσι περιέγραψε το βασικό δίλημμα των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία της Τήλου στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στα Δωδεκάνησα.

«Το δικό μας το σχέδιο έχει τίτλο: θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την πορεία της εξόδου από την κρίση και θα γευτούμε τους καρπούς της προσπάθειας, όλοι μαζί με ελαφρύνεις και κοινωνικά δικαιώματα, με πρόοδο και προκοπή. Το άλλο σχέδιο έχει τίτλο: ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει. Όποιος είναι πιο πονηρός ας αντέξει οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός είπε η κυβέρνηση έβγαλε την χώρα από την κρίση και πρόσθεσε: «Τώρα μπορούμε να ζητήσουμε από τους πολίτες να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν που θα πάει η χώρα τα επόμενα χρόνια. Σήμερα έχουμε την δυνατότητα να λέμε ότι όλοι μαζί βγήκαμε από την κρίση χωρίς κανένας να μείνει πίσω και όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε με ανθρωπιά, με αλληλεγγύη, με κοινωνική δικαιοσύνη. Το σύνθημά μας είναι να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά και όχι ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις εξαγγελίες για μειώσεις φόρων του πολιτικού του αντιπάλου Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ποιος δεν θα ήθελε να μιλά γενικόλογα για μειώσεις φόρων, να μιλά μία γλώσσα που ακούγεται ευχάριστα; Η άλλη πλευρά λέει ότι θα προβεί σε μεγάλες μειώσεις φόρων που αφορούν εκείνους που έχουν την δυνατότητα να βγάζουν πολλά λεφτά για να βγάλουν ακόμη περισσότερα. Γι’ αυτούς μειώνεται η φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, με παράλληλη μείωση των μερισμάτων. Τι θα συμβεί προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα για τη μείωση της φορολογίας των πολύ πλούσιων; Πολύ απλά προτείνουν μείωση φόρων έναντι μείωσης δαπανών, δηλαδή μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, σε δαπάνες για σχολεία και νοσοκομεία και για το κοινωνικό κράτος. Μειώσεις για τα κοινωνικά επιδόματα, για το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, για το οικογενειακό επίδομα, για τα επιδόματα αναπηρίας, για το επίδομα ενοικίου. Το σχέδιο ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει έχει φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους, περικοπές για τους πολλούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top