Τσίπρας: Πήρα το μήνυμα των ευρωεκλογών, εξετάζω λάθη και παραλείψεις

Εξήγγειλε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων

«Έλαβα το μήνυμα των ευρωεκλογών» είπε ο ΑλέξηςΤσίπρας από τη Ρόδο, την οποία επισκέφτηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε από πολίτη για το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και είπε πως μετά από τρία δύσκολα χρόνια κατανοεί τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων που επλήγησαν και που θέλησαν να στείλουν μήνυμα.

Όπως τόνισε, έλαβε το μήνυμα και εξετάζει τα λάθη και τις παραλείψεις. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι εντελώς διαφορετικός ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών.

Εξήγησε, μάλιστα, πως «ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών ξεπερνά τις ιδεολογικές γραμμές που εκφράστηκαν στις ευρωεκλογές και αφορά την επόμενη μέρα για τον τόπο, για όλους μας, για τη νέα γενιά».

Περιοδεία Τσίπρα στα Δωδεκάνησα

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες, έβγαλε φωτογραφίες και περπάτησε εμπορικούς δρόμους της Ρόδου / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Το βασικό δίλημμα, ανεξάρτητα ακόμη και από τις κομματικές προτάσεις, αφορά το μέλλον της χώρας. Εάν η χώρα προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και με όλους τους Έλληνες ή αν θα διακινδυνεύσει την επιστροφή στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στις 7 Ιούλη η κάλπη είναι άδεια και θα την γεμίσουμε εμείς», είπε ο πρωθυπουργός.

Ενισχύεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι έχουν εξαγγελθεί επιπλέον 150 προσλήψεις στο ΣΕΠΕ για την αύξηση των ελέγχων.

Όπως είπε ενόψει των εκλογών, συγκρούονται δύο αντιλήψεις: Η μία που θέλει την οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, και η άλλη που επιτρέπει την παραβατικότητα της κακώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας με την έλλειψη ελέγχων. 

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από τη Χάλκη, στην οποία βρέθηκε, πριν πάει στη Ρόδο, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων.

Περιοδεία Τσίπρα στα Δωδεκάνησα

Η συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με πολίτες στο Μαντράκι της Ρόδου  μετατράπηκε σε αυθόρμητη... λαϊκή συνέλευση / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Σημειώνεται, πως η Χάλκη έχει πληθυσμό μικρότερο από 500 κατοίκους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top