Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ξέρει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» στη Δικαιοσύνη

«Οι καταγγελίες Αγγελή θα έρθουν στην επόμενη Βουλή»

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν. Οι καταγγελίες θα φτάσουν στην επόμενη, πια, Βουλή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας -στο Open- τις αναφορές του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε «αποφασισμένος να αποκαταστήσω τη θεσμική τάξη στη Δικαιοσύνη».

«Δε θα ανεχθώ άλλες τέτοιες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Θα κάνουμε πολύ συστηματική δουλειά για να ενισχύσουμε τους θεσμούς και τη διάκριση των εξουσιών. Θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα, Έχω πει ότι οι εκλογές αυτές δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας μας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Novartis: Επιστολή βόμβα του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή

Σαμαράς για Novartis: Να ανασυρθεί η μήνυσή μου από το αρχείο

Παράλληλα, είπε ότι όλοι γνωρίζουν, του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου, το ποιον αφορά το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», στην υπόθεση Novartis: «Ολοι τον ξέρουν. Και ο κ. Τσίπρας τον ξέρει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

Fake news οι απολύσεις στο Δημόσιο

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «fake news» όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνησή του θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους.

«Δε θα γίνει καμία απόλυση. Όμως το κράτος πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπόκεινται σε αξιολόγηση, Όχι τιμωρητική, αλλά επιβράβευσης των καλύτερων. Η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων θέλουν την αξιολόγηση», τόνισε.

Όσον αφορά την ποσόστωση σε προσλήψεις και αποχωρήσεις, είπε πως «μπορούμε να ξεφύγουμε από το “1 προς 5”, αν η οικονομία πάει στους ρυθμούς που θέλουμε, αλλά θα προσλαμβάνουμε εκεί που υπάρχει ανάγκη».

Μητσοτάκης: Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τον ελληνικό λαό

Άνοιγμα στους αναποφάσιστους κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ας απαντήσει σε κάτι ο κ. Τσίπρας: γιατί οι προσλήψεις που έγιναν την τελευταία διετία σε τακτικό προσωπικό δεν είναι επιστημονικό προσωπικό; Μόλις το 10% είναι πτυχιούχοι, σύμφωνα με τον ΑΣΕΠ. Εμείς θα προσλαμβάνουμε ειδικό προσωπικό εκεί που υπάρχει ανάγκη. Όχι πολιτικούς πελάτες για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά μας και μια πολιτική παράταξη που καταρρέει».

«Ο προϋπολογισμός μου θα έχει μείωση φορολογίας και ΕΝΦΙΑ»

Μιλώντας για τον νέο προϋπολογισμό, του 2020, που θα καταθέσει, εάν σχηματίσει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα συμπεριλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίστηκε πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και πως η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες: «Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, δεν έχω τάξει πολλά πράγματα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη».

«Απαράδεκτο να χαρακτηρίζει “μπακάλη” τον κ. Στουρνάρα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε και την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, στη χθεσινή συνέντευξή του στον Alpha, όπου είπε πως «κάνει προβλέψεις μπακαλικής».

Τσίπρας για μετατάξεις: «Χρωστάμε μία συγγνώμη στον ελληνικό λαό»

«Καταλαβαίνω την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεν το περίμενε. Αλλά είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις και να αποκαλεί “μπακάλη” τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας. Δείχνει το ήθος και το ύφος της απερχόμενης εξουσίας», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τι είπε για Τουρκία και Αλβανία

Αναφερόμενος στην πιθανότητα θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, με αφορμή την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, είπε: «Δεν το πιστεύω. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ισχύ της χώρας και τους συμμαχικούς της συσχετισμούς. Σε πρώτη φάση πρέπει να περιορίσουμε την  ένταση με την Τουρκία. Συνάντηση βεβαίως και θα γίνει με τον κ. Ερντογάν, θα είναι όμως μία καλά προετοιμασμένη συνάντηση».

Τουρκία: Εμπλοκές και παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο

Παρέμβαση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη μειονότητα στην Αλβανία

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και στον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στη γειτονική χώρα: «Ο κ. Ράμα θα πρέπει να σέβεται τη μειονότητά μας, εάν θέλει καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Θα υπάρξουν κυρώσεις, εάν δεν υπάρξει σεβασμός στα θέματα της ελληνικής κοινότητας ».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών άφησε τραύμα αξιοπρέπειας στους Έλληνες»

Για «τραύμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παραβιάζουν προκλητικά τη Συμφωνία των Πρεσπών οι Σκοπιανοί

Όπως είπε, «δεν εξυπηρετεί τον σκοπό να γίνει εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων η Θεσσαλονίκη», αλλά αντίθετα δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα «με τις ελληνικές επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν τον όρο “μακεδονικό” ως προσδιοριστικό των προϊόντων τους».

Μάλιστα, υπογράμμισε την ανάγκη «μιας μεγάλης επικοινωνιακής καμπάνιας κατοχύρωσης σε διεθνές επίπεδο της Μακεδονίας μας, ως έναν πόλο πολιτισμού καινοτομίας και εξωστρέφειας».

Σε τρεις περιφέρειες υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι θα είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, τονίζοντας πως αποφάσισε να είναι τρεις από τις πέντε, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν πρώτη.

Έτσι, θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, στη Β’ Πειραιά και την Αχαΐα.

Για αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Έχω εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε για άλλη μία φορά στην κυβέρνηση για το θέμα των αλλαγών στην ηγεσία της Δικαιοσύνης λίγο πριν τις εκλογές, τονίζοντας με νόημα πως έχει εμπιστοσύνη στον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος καλείται να υπογράψει το σχετικό διάταγμα, για να τεθούν σε ισχύ.

ΝΔ για νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη: Εμπιστευόμαστε την κρίση του Παυλόπουλου

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι ο εγγυητής της Συνταγματικής τάξης και ο ίδιος ένας έγκυρος νομικός», σημείωσε.

Τι είπε για τα διαγωνιστικά κέντρα

«Γιατί σκάνε κάποιες νάρκες λίγο πριν τις εκλογές; Γιατί κάποιοι τις άφησαν να σκάσουν», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Άνοιξαν τα διαγνωστικά κέντρα - Οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν τα «σπασμένα»

«Το θέμα θα αντιμετωπιστεί με απόλυτη προτεραιότητα», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος οι αναπληρωτές υπουργοί – Το άσυλο θα καταργηθεί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και το κυβερνητικό σχήμα, που ο ίδιος θα υιοθετήσει, προαναγγέλλοντας την κατάργηση των αναπληρωτών υπουργών.

«Είναι ξεκάθαρο το κυβερνητικό σχήμα στο μυαλό μου, έχω αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών, αλλά δεν θα αποκαλύψω τίποτα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκη.

Όπως είπε, το κυβερνητικό σχήμα δεν θα έχει αναπληρωτές, «με εξαίρεση, ίσως, ένα υπουργείο». Παράλληλα, σημείωσε πως θα καταργηθεί η θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας και ότι θα υπάρχει μια ανεξάρτητη Αρχή για αυτόν τον σκοπό.

Όσον αφορά το άσυλο, για μία ακόμη φορά είπε πως δεν προτίθεται απλά να αλλάξει, κάτι αλλά να το καταργήσει εντελώς.

«Άμεσα θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως όποιος άλλος δημόσιος χώρος. Θα μπορεί να παρεμβαίνει η αστυνομία. Υπάρχει ζήτημα τήρησης του νόμου εντός των πανεπιστημίων σήμερα», είπε, χαρακτηρίζοντας τα πανεπιστήμια σήμερα ορμητήρια μπαχαλάκηδων και εμπόρων ναρκωτικών.

Ευχής έργο να μείνουν εκτός Βουλής Χρυσή Αυγή και Βελόπουλος

Ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους πολίτες, τους κάλεσε να αναρωτηθούν «εάν η ψήφος σε ένα κόμμα διαμαρτυρίας, σε ένα κόμμα ακραίο και γραφικό, είναι μια ψήφος χρήσιμη στη χώρα».

Έκοψε τον Κατσανέβα ο Βελόπουλος – Γιατί είπε «όχι» σε Καμμένο

«Είναι θετικό στοιχείο η συρρίκνωση της Χρυσής Αυγής. Σκοπός μου είναι να συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο τα δύο κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ, και αυτό περιλαμβάνει και το κόμμα του κ. Βελόπουλου. Θα ήταν ευχής έργο εάν μπορούσαμε να κρατήσουμε τα δύο κόμματα αυτά εκτός Βουλής. Θα ήταν κατάκτηση και της Δημοκρατίας και όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top