Παραβιάζουν προκλητικά τη Συμφωνία των Πρεσπών οι Σκοπιανοί

ΝΔ: Σκέτο «Μακεδονία» σε επίσημη τουριστική ιστοσελίδα των Σκοπίων

Δείτε στο τουριστικό σποτ του «Macedonia Timeless» να προσκαλούνται οι επισκέπτες στη «Μακεδονία» - Μάλιστα, έχει αναρτηθείσ το Youtube μία ημέρα μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, στις 13 Ιουνίου 2018 (σ.σ.: τυπικά, η Συμφωνία τέθηκε νομικά σε εφαρμογή από τις 12 Φεβρουαρίου 2019)

Για προκλητική χρήση του όρου «Μακεδονία» από τους Σκοπιανούς κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, καταγγέλλοντας το περιεχόμενο σε επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα για τον τουρισμό.

Επίσημη σκοπιανή ιστοσελίδα με σκέτο «Μακεδονία»

Για προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου «Μακεδονία» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία

«Η προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου “Μακεδονία” από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων και μάλιστα για την τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας, δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την πρόβλεψη της Νέας Δημοκρατίας. Ότι μετά την απαράδεκτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν “μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα”, ο όρος “Βόρεια” απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χάρτης των Σκοπίων με

Η κυβερνητική ιστοσελίδα «macedonia-timeless.com» αγνοεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και επιμένει σε σκέτο «Μακεδονία»

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα, επισημαίνοντας πως «οι λίγες ημέρες που της απομένουν στην εξουσία δεν της συγχωρούν κανένα άλλοθι αδράνειας».

«Είμαστε από τους πιο αρχαίους πολιτισμούς παγκοσμίως»

Το μείζον θέμα της ονομασίας δεν είναι το μόνο σημείο, όμως, στο οποίο οι Σκοπιανοί παραβιάζουν προκλητικά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εάν επισκεφτεί κανείς την σκοπιανική ιστοσελίδα, θα δει ότι πιο κάτω οι γείτονές μας αναφέρουν πως αποτελούν «έναν από τους παλαιότερους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους πολιτισμούς, μαζί με τον ρωμαϊκό, τον βυζαντινό και τον οθωμανικό».

Οι Σκοπιανοί επιμένουν πως είναι απόγονοι των Μακεδόνων

Οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται σε επίσημη κρατική ιστοσελίδα πως είναι απόγονοι των Μακεδόνων, παρά τη Συμφωνία των Πρεσπών

Με λίγα λόγια, ευθέως ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων. Κάτι που, υποτίθεται, έχουν παραδεχθεί πως δεν ισχύει με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 7, παράγραφος 4, της Συμφωνίας αναφέρει: «Η ΠΓΔΜ σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα της, η Μακεδονική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Επίσης, τα δύο μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά της ΠΓΔΜ δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής της Ελλάδας.».

Κίνημα Αλλαγής: Για τον κ. Τσίπρα πέρα βρέχει

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα εξαπέλυσε και το Κίνημα Αλλαγής, επισημαίνοντας πως οι γείτονες ακυρώνουν στην πράξη τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και οι γείτονες την ακυρώνουν στην πράξη, χρησιμοποιώντας επισήμως το όνομα Μακεδονία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

«Για τον κ. Τσίπρα βέβαια πέρα βρέχει. Τα έδωσε όλα τώρα δεν τον ενδιαφέρουν ούτε τα προσχήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top