Τουρκία: Εμπλοκές και παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο

Στο πλευρό της Ελλάδας οι ΗΠΑ

Με οικονομικό στραγγαλισμό απειλείται άμεσα η Τουρκία λόγω της κόντρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα η κρίση να μετατοπίζεται στο Αιγαίο.

Συνολικά, σημειώθηκαν 52 παραβιάσεις και τέσσερις εμπλοκές από 10 αεροσκάφη πάνω από τα ελληνικά ύδατα.  

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, όλες οι παραβιάσεις αντιμετωπίζονται και αναχαιτίζονται, όπως προβλέπεται. 


Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις - Στο πλευρό της Ελλάδας οι ΗΠΑ 

Ήδη από τις πρωινές ώρες, έχει σημάνει συναγερμός στο Αιγαίο. Δύο τουρκικά F16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι στα 27.000 πόδια, ενώ λίγο αργότερα καταγράφεται υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι στα 25.000 πόδια για να ακουλουθήσει αντίστοιχη κίνηση πάνω από τη βραχονησίδα Κουνέλι.

Στο πλευρό της Ελλάδας βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα να χαρακτηρίζει τις διμερείς στρατιωτικές σχέσεις από τις ισχυρότερες στην περιοχή.

Ακυρώνει όλες τις ομιλίες ο Ερντογάν

O πρόεδρος της Τουρκίας λειτουργεί σπασμωδικά. Ακυρώνει 39 ομιλίες στην Κωνσταντινούπολη και συγκαλεί την Πέμπτη έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, υπήρξε μια επιστολή από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, η απάντηση της οποίας χρειάζεται προετοιμασία.   


Όπως προειδοποιεί ο οίκος Fitch, τυχόν αμερικανικές κυρώσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top