Νέο σποτ στα Σκόπια εξαφάνισε το «Βόρεια» και έμεινε το «Μακεδονία»!

Παραβιάζεται και πάλι η Συμφωνία των Πρεσπών

Σε νέα παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών  προχώρησε ο Οργανισμός Τουρισμού της γειτονικής χώρας ανεβάζοντας και νέο διαφημιστικό βίντεο που χρησιμοποιεί σκέτο το όνομα «Μακεδονία». Η εφαρμογή της συμφωνίας όμως τίθεται και σε κίνδυνο και απο το σενάριο των πρόωρων εκλογών που ενεργοποίησε σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ. 

Παραβιάζουν προκλητικά τη Συμφωνία των Πρεσπών οι Σκοπιανοί

Το διαφημιστικό βίντεο με τον τίτλο «Αιώνια Μακεδονία» ανέβηκε στο  Υoutube   στις 31 Μαΐου 2019. Το όνομα Βόρεια Μακεδονία δεν υπάρχει πουθενά και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στο επίκεντρο! 

Γιατί όμως χρησιμοποιούν τον όρο «Αιώνια Μακεδονία»;  

ΑΝΑΛΥΤΕΣ: Η «ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

«Είναι καταπάτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Θέλουν οι άνθρωποι αυτοί να συνδέσουν τη χώρα τους, που δεν είναι Μακεδονία, με την αρχαία Μακεδονία» δήλωσε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star ο Μιχάλης Xρυσανθόπουλος,  σλαβολόγος  και πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδας – Αυστραλίας».    

ΑΙΩΝΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Ο ΖΑΕΦ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ  ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

Την καμπάνια εμπνεύστηκε το 2009 ο ανθέλληνας Γκρουέφσκι  και από τότε παραμένει η ίδια. Το σλόγκαν «αιώνια Μακεδονία»  και «Μακεδονία ο επόμενος προορισμός σου"  λάνσαραν και  οι γείτονες μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών,  στις 7 Μαρτίου του 2019 στο Βερολίνο.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΑΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Η καμπάνια τους από το 2011 μέχρι σήμερα έχει σχεδόν διπλασιάσει  τους τουρίστες από τις 647.000 στο 1.126.000 το 2018 με αύξηση   30%, που επιτεύχθηκε  τα δυο τελευταία χρόνια που γίνονταν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΖΑΕΦ ΣΤΟ STAR:  ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία , θα αλλάξουμε την ιστοσελίδα  του Τουρισμού και την καμπάνια δήλωσε στο Star ο νέος εκπρόσωπος του Ζάεφ, Μοχάμετ Χότζα.  

O Οργανισμός Προώθησης του Τουρισμού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, την προσεχή περίοδο θα ετοιμάσει μια νέα σύγχρονη παρουσίαση  της χώρας στο εξωτερικό, η οποία θα ευθυγραμμίζεται με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Όλα όμως μπορεί να βρεθούν στον αέρα καθώς ο Ζάεφ απειλεί με πρόωρες εκλογές αν οι ευρωπαίοι δεν του δώσουν ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεσα στον Ιούνιο.

ΜΕΡΚΕΛ-ΜΑΚΡΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

Η Μέρκελ και ο Μακρόν βάζουν πάγο στον ενταξιακή πορεία της γείτονος. Γεγονός που σύμφωνα με τον στρατηγικο αναλυτή Νίκο Λυγερό ακυρώνει το επιχείρημα ότι η Γερμανία πίεζε για λύση στο Σκοπιανό.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Λυγερός στην εκπομπή LEADERS του STARX: «Από την αρχή αυτής της διαδικασίας μας εξηγούν ότι  δεχόμαστε πιέσεις για να κάνουμε αυτό το πράγμα και δεχόμαστε πιέσεις κυρίως από τη Γερμανία, αυτό είναι αφοπλιστικό σαν πληροφόρηση γιατι καταλάβαμε ότι ούτε αυτό στέκει». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top