Τσίπρας: Αύξηση κατώτατου μισθού 15% και γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια

"Να μη γυρίσει η Ελλάδα πίσω, στην εποχή των μνημονίων"

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο  Μέγαρο Μουσικής, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημά του για διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.   

Τσίπρας στον Παυλόπουλο: Ζητώ διάλυση της Βουλής

ΝΔ: Ο λαός με την ψήφο του ανάγκασε τον Τσίπρα να πάει σε εκλογές

 Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Τσίπρας  δεσμεύθηκε για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 15% μέσα σε δύο χρόνια,  ανακοινώνοντας συγκεκριμένα  αύξηση του κατώτατου  μισθού κατά 7,5%  μέχρι τα 2020 και κατά 7, 5% μέχρι το 2021.   

Στις εξαγγελίες του για το ζήτημα των δικαιωμάτων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε επίσης την καθιέρωση πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια.  

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε επίσης για 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία, με ταυτόχρονη αύξηση των δαπανών στο 6% και στο 5% του ΑΕΠ αντίστοιχα,ενώ ανέφερε  ότι όλα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

«Σήμερα όλοι oι Έλληνες -ακόμα και αυτοί που δεν πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουμε- μπορούν να εκπονούν το δικό τους πρόγραμμα για το μέλλον της πατρίδας. Σε αυτή τη διαδρομή αναγκαστήκαμε πολλές φορές να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Ο δρόμος δεν ήταν καθόλου εύκολος» τόνισε ο κ. Τσίπρας. Όπως ανέφερε «μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί  να απαντήσει στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα γυρίσει πίσω στα δραματικά χρόνια».     

«Το ερώτημα είναι τι άλλαξε; Γιατί δεν πέτυχαν τότε και θα πετύχουν τώρα; Γιατί δεν έφεραν τότε την επενδυτική άνοιξη και έφεραν τον επενδυτικό χειμώνα;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος άσκησε  κριτική στη ΝΔ.    

«Μόλις πέντε χρόνια πριν, ο προκάτοχος μου διατράνωνε ότι η Ελλάδα δήθεν είχε τελειώσει με τα μνημόνια. Την ίδια στιγμή παρέδιδε τη χώρα με 400 δισεκατομμύρια χρέος. Μια Ελλάδα που θα μπορούσε να την εκβιάσει όποιος τη δάνειζε όσο όσο. Αυτή είναι η πιο σκληρή μνήμη απ’ όλες» επισήμανε χαρακτηριστικά. «Αυτοί που παρέδωσαν 15% έλλειμμα και  άδεια ταμεία, που μας οδήγησαν στα μνημόνια, παρέδωσαν το έθνος έρμαιο κάθε εκβιασμού, έστειλαν τους Έλληνες στην ανεργία και  τα νιάτα της χώρας στο εξωτερικό μας σερβίρουν το ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό. Λένε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι μονόδρομος» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.   

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το πρόγραμμα που παρουσίασαν νωρίτερα οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, αλλά και «περιγράφει ένα όραμα για το ποια Ελλάδα θέλουμε».   

 «Αυτή τη χώρα θα την φτιάξουμε εκ βάθρων όλοι μαζί. Να μη γυρίσουμε πίσω στην εποχή των μνημονίων» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας 

 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ    

«Στις 7 Ιουλίου, το δίλημμα ενώπιον όλων μας είναι σαφές. Ή θα κάνουμε το αποφασιστικό βήμα προς τα μπρος. Ή θα γυρίσουμε πίσω στα χέρια αυτών που μας χρεοκόπησαν», ανέφερε κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προλογίζοντας την εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία.

Σε διαφορετικούς τομείς του προγράμματος αναφέρθηκαν επίσης ο  υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος , η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας πρόσφατα Νάσος Ηλιόπουλος,   σχετικά με τις παρεμβάσεις, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.

Τι έγραψε στο twitter για την παρουσίαση του προγράμματος  του ΣΥΡΙΖΑ

Ανάρτηση στο twitter έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:    

«Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού πίστεψε ότι μπορούμε και δικαιούμαστε να σχεδιάζουμε ελεύθεροι ένα καλύτερο μέλλον. Χάρη στη δική του επιμονή κάναμε το όραμα πράξη και την ελπίδα πραγματικότητα. Παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top