Μετατάξεις τεσσάρων υπαλλήλων στο Μαξίμου… για τον επόμενο πρωθυπουργό!

Διορίστηκαν με υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα

Ο Τσίπρας στο Μαξίμου

Και στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε η… «επιδημία» μετατάξεων και διορισμών.

Με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), τέσσερις μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι μετάταχθηκαν στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, για να τους βρει… ο επόμενος πρωθυπουργός.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2019, λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε ήδη αναγγείλει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Εκλογές 2019: Μετατάξεις και σε Μαξίμου

Οι τέσσερις μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, που μετατάχθηκαν στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, λίγες ημέρες πριν από τις πρόωρες εθνικής εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019

Οι υπάλληλοι μετατάχθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το ταμείο Παρακαταθηκών, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι η Γενική γραμματεία Συντονισμού υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Μάγκες, έχετε ξεφτιλίσει τα πάντα…

Γεροβασίλη: Αν βρείτε πρόσληψη στο Δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ, να μου τη φέρετε

Η αποκάλυψη έρχεται μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από τις μετατάξεις και αποσπάσεις συγγενών και «ημετέρων» του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αλλά και την ομολογία της Τασίας Χριστοδουλοπούλου περί «γνωριμιών» που αξιοποίησε η κόρη της, κάτι το οποίο την οδήγησε στην απόφαση να μην κατέβει υποψήφια στις εθνικές εκλογές.

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Κατσάδα» από Τσίπρα στα στελέχη για τα ρουσφέτια

«Παγώνουν» οι μετατάξεις στη Βουλή με εντολή Τσίπρα στον Βούτση!

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα «τράβηξε» το αυτί σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, μετά το μπαράζ ρουσφετολογικών τροπολογιών της τελευταίες ημέρες στη Βουλή, αλλά και τα όσα έγιναν με τις μετατάξεις. 

Δείτε εδώ ολόκληρη το ΦΕΚ με τους τέσσερις υπαλλήλους που αποσπάστηκαν

Παρέκαμψαν νόμο του Σαμαρά που απαγόρευε τον διορισμό συγγενών

Το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ψηφίσει έναν νόμο που απαγόρευε τον διορισμό «συζύγου ή συγγενούς μέχρι και Β΄βαθμού μέλους της κυβέρνησης ή υφυπουργού».

Νόμος του 2012 για διορισμούς συγγενών

Ο νόμος του 2012, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά

Σύμφωνα με το thepresident.gr, ο νόμος αυτός όμως δεν κράτησε πολύ.

«Γιατί αμέσως μόλις ανέλαβε ο κ. Τσίπρας, παρέκαμψε το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, προκειμένου να αποκαταστήσει τους συγγενείς των Βουλευτών και στελεχών της "πρώτης φοράς Αριστεράς", αλλά και των ΑΝΕΛ», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top