Οι πιο priceless δηλώσεις Τσακαλώτου: Οι συμβουλές ενός ΥΠΟΙΚ… για τη μόδα!

Τι είπε με αφορμή τη φράση του «έχουμε τσαλακωθεί όλοι από τα μνημόνια»

Μία η… Σκάρλετ Γιόχανσον, μία η φυματική σαρανταποδαρούσα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μας έχει συνηθίσει σε περίεργες και χιουμοριστικές τοποθετήσεις.

Αυτή τη φορά, σειρά είχε -για πρώτη φορά-… η μόδα!

Θα βγουν τελικά! Η... Σκάρλετ Γιόχανσον θα πάει για ποτό με τον Τσακαλώτο

Ο Τσακαλώτος «ξαναχτυπά» με… φυματική σαρανταποδαρούσα

Στη συνέντευξή του στο Open το βράδυ της Πέμπτης, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε κάποια στιγμή στην πολιτική φθορά, λέγοντας πως από τα μνημόνια «έχουμε τσαλακωθεί όλοι».

Η Έλλη Στάη στάθηκε στο… τσαλάκωμα και τον ρώτησε για τον χαλαρό τρόπο ντυσίματός του και το dress code.

«Εγώ έχω ένα dress code ενός αριστερού πανεπιστημιακού. Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους δεν αρέσει», είπε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος στη συνέχεια έκανε μία πολύ δυνατή… στιλιστική ανάλυση: «Υπάρχουν 3 κατηγορίες στη μόδα. Είναι οι άνθρωποι που είναι πάντα εντός της μόδας. Είναι οι άνθρωποι που θέλουν να είναι πάντα εντός της μόδας και είναι πάντα από πίσω και άρα δεν είναι ποτέ στη μόδα. Και είναι η τρίτη κατηγορία που είμαι εγώ που φοράω  πάντα τα ίδια πράγματα και -σαν το ρολόι που δύο φορές δείχνει πάντα τη σωστή ώρα- πότε είμαι στη μόδα, πότε δεν είμαι».

«Στοχευμένη πολιτική με σταδιακές φοροελαφρύνσεις για τα μεσαία στρώματα»

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην οικονομία, επισημαίνοντας πως χρειάζεται μια στοχευμένη πολιτική για τα μεσαία στρώματα, με σταδιακές φοροελαφρύνσεις, καθώς βγαίνουμε από την κρίση.

Όπως είπε, κατανοεί ότι στεναχωρήθηκαν τα μεσαία στρώματα, γιατί, παρά το γεγονός ότι η οικονομία πάει καλύτερα, «δεν το έχουν δει στην τσέπη τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έπρεπε πρώτα να μπορούν τα πράγματα σε μία σειρά και να βγει η χώρα από τα μνημόνια, από τα οποία «δεν μας έβγαλαν οι προηγούμενοι», να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να αποκτήσει η χώρα αξιοπιστία, ώστε να μη μειωθούν οι συντάξεις και να δημιουργηθεί δημοσιονομικό; χώρος για να υπάρξουν ελαφρύνσεις, να φτιαχτούν τα νοσοκομεία κλπ.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος με τη Νέα Δημοκρατία «να πάμε πίσω στην υγεία, στην παιδεία, στις εργασιακές σχέσεις, στην αξιοπρέπεια της εργασίας. Ο κόσμος, που δεν μας ψήφισε, πρέπει να το ζυγίσει πάρα πολύ καλά αυτό».

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στην έκθεση-καμπανάκι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας πως «έχουμε πολύ μεγάλη αξιοπιστία στην Ευρώπη, είναι σαφές ότι η Κομισιόν έχει άδικο».

Τσίπρας: Σας προειδοποίησα, θέλουν απολύσεις και νέα μνημόνια

«Κόλαφος» η έκθεση της Κομισιόν για τις παροχές της κυβέρνησης

«Τώρα παίζεται τι κυβέρνηση θα έχουμε, τι κοινωνικές αναφορές θα έχει, τι προτεραιότητες θα έχει, τι θα κάνει στην Ευρώπη, τι θα κάνει στην Ελλάδα. Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Το ένα μπορεί να ήταν κύπελλο, το άλλο μπορεί να είναι πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος, επισημαίνοντας πως «ο Αλέξης θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα στην ηγεσία» και πως ο ίδιος δεν έχει ηγετικές βλέψεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top