Τσίπρας: Σας προειδοποίησα, θέλουν απολύσεις και νέα μνημόνια

«Κρίσιμη η κάλπη της 7ης Ιουλίου»

Το δικό του μήνυμα για την έκθεση της Κομισιόν, που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το δημοσιονομικό κόστος από τις παροχές, αλλά και για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις, έστειλε ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, έχοντας επίγνωση του ρίσκου, είπα όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ότι η ψήφος του στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόγραμμά μας. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη στο παλιό κατεστημένο και σε ακραίους κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας: να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους, όσοι έβαλαν πλάτη για να βγούμε από τα μνημόνια, να δρέψουν τους καρπούς των θυσιών τους. Να δουν στην καθημερινότητά τους και την τσέπη τους τα αποτελέσματα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Κόλαφος» η έκθεση της Κομισιόν για τις παροχές της κυβέρνησης

«Έφτασαν στο σημείο να θέσουν ακόμη και ζήτημα απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο από το ‘14, όταν αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης. Πριν, δηλαδή, αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίσει πως δε θα αποδεχθεί καμία απόλυση», τόνισε και συνέχισε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια: η όρεξη άνοιξε, διότι ο κ. Μητσοτάκης επιμένει -ακόμη και σήμερα- στην ανάγκη επιστροφής στην αναλογία 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις. Ενώ η κυβέρνηση μας, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, είχε πετύχει το 1:1. Με αυτά τα δεδομένα είναι λογικό να ανοίγει η όρεξη σε κάποιους για να ζητούν νέες πολιτικές λιτότητας και απολύσεις».

Νέα κυβερνητική εκπρόσωπος η Αχτσιόγλου; Τι απάντησε η ίδια

«Η χώρα κατάφερε να βγει στο ξέφωτο χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε στις μαύρες μέρες του ’12, του ‘13 και του ‘14. Ο μόνος τρόπος να κλείσει οριστικά αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού στην κρίσιμη κάλπη της 7ης Ιουλίου», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Αποχωρώντας, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το εάν θα προχωρήσει με την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου, με τον πρωθυπουργό να απαντά «βεβαίως».

Λακωνικό σχόλιο από ΝΔ: Δεν πάνε μαζί αλήθεια και Τσίπρας

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε μέσω πηγών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας είπε σήμερα ότι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. Έχει δίκιο. Μόνο που Τσίπρας και αλήθεια είναι αδύνατον να βρεθούν στην ίδια πρόταση», σχολίασαν κύκλοι της Πειραιώς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top