Εκλογές 2019: Όλη η Ελλάδα έγινε μπλε

Υπεροχή της ΝΔ στις 12 από τις 13 περιφέρειες

Ξεκάθαρη είναι η υπεροχή της ΝΔ και στις επτά περιφέρειες που οδηγήθηκαν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με την αποχή όμως να είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή την εκλογική διαδικασία. 

Εκλογές 2019: Μπακογιάννης στον Δήμο Αθηναίων, Πατούλης στην Περιφέρεια

Έτσι μετά και από τον δεύτερο γύρο των εκλογών οι 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας βάφτηκαν… μπλε. 

ΣΥΡΙΖΑ: H αποχή στον β΄ γύρο δεν επιτρέπει συμπεράσματα

Στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης συγκέντρωσε σχεδόν υπερδιπλάσιο ποσοστό έναντι της Ρένας Δούρου και όπως όλα δείχνουν εκλέγεται με 66,2%.

Αυξημένη η αποχή στον β΄γύρο και… ερημιά στα εκλογικά τμήματα

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης συγκεντρώνει 56,40%, έναντι του Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος συγκεντρώνει 43,60%.

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΝΔ με εννιά μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ρόδη Κράτσα στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων επικρατεί έναντι του Θεόδωρου Γαλατσάτου με ποσοστό 59,1%.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου προβάδισμα με 52,7% έχει ο «γαλάζιος» υποψήφιος Παναγιώτης Νίκας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη με 47,3%.

Τέλος στην Στερεά Ελλάδα, ο Φάνης Σπανός (ΝΔ) προηγείται με 51,4% έναντι του Απόστολου Γκλέτσου ο οποίος συγκεντρώνει 48,6%.

Η μοναδική περιφέρεια που χάνει η ΝΔ είναι αυτή του Βορείου Αιγαίου, καθώς ο ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης και πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, λαμβάνει 55,1% έναντι της Χριστιάνας Καλογήρου, η οποία στηρίζεται από τη ΝΔ και  λαμβάνει 44,9%.

Υπενθυμίζεται πως από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, η ΝΔ είχε κερδίσει ήδη πέντε από τις έξι περιφέρειες. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ επικράτησαν σε Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η μοναδική περιφέρεια που δεν κερδήθηκε από υποψήφιο της ΝΔ ήταν αυτή της Κρήτης, όπου επικράτησε ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος στηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχη εικόνα διαμορφώνεται και στους μεγάλους Δήμους, καθώς οι εκλεγμένοι που υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ελάχιστοι σε όλη τη χώρα. Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει έπειτα από εννέα χρόνια ξανά τον Δήμο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top