Αυξημένη η αποχή στον β΄γύρο και… ερημιά στα εκλογικά τμήματα

Προβλήματα και ευτράπελα με την εκλογική διαδικασία

Στον απόηχο των ευρωεκλογών και εν αναμονή των εθνικών εκλογών, οι ψηφοφόροι προσήλθαν ξανά στις κάλπες για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επτά περιφέρειες που εκλέγουν απόψε επικεφαλής και φυσικά στους τρεις μεγάλους δήμους:  Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Πειραιά. 

Β’ γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών: Όλες οι «μάχες» σε περιφέρειες και δήμους

Οι ψηφοφόροι Δήμων και Περιφερειών, όπου , την περασμένη Κυριακή,  δεν αναδείχθηκε νικητής, κλήθηκαν ξανά στις κάλπες, μόνο που αυτή τη φορά στα περισσότερα εκλογικά επικρατούσε ...ερημιά! 

Σε ένα από τα εκλογικά τμήματα του Γαλατσίου, από τους περίπου 450 εγγεγραμμένους είχαν  ψηφίσει μόλις  50 από το πρωί.  «Τέτοια ώρα την προηγούμενη φορά είχαμε τον διπλάσιο αριθμό ψηφισάντων. Σήμερα φαίνεται η αποχή να κερδίζει έδαφος»  

Ερημιά και στα εκλογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης...

Ανάμεσα στις επτά περιφέρειες που βγάζουν απόψε περιφερειάρχη , η προσοχή επικεντρώνεται στις τέσσερις. Στην Αττική , όπου στον πρώτο γύρο το νήμα έκοψε Γιώργος Πατούλης, με δεύτερη τη Ρένα Δούρου. Στην Πελοπόννησο , όπου ο υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατούλης, έδωσε μάχη στήθος με στήθος με τον  Παναγιώτη Νίκα της ΝΔ.  Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Απόστολος Κατσιφάρας , που υποστηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ θα μετρήσει τις επιπτώσεις των τελευταίων ωρών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς καραδοκεί ο υποψήφιος με τη ΝΔ, Νεκτάριος  Φαρμάκης. Ενδιαφέρον έχουν και τα Ιόνια Νησιά, όπου στο δεύτερο γύρο , θα κονταροχτυπηθούν  ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Γαλιατσάτος με τη Ρόδη Κράτσα της Νέας Δημοκρατίας

Στους τρεις μεγάλους Δήμους, ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν  υποψήφιο τον Νάσο Ηλιόπουλο, που  πέρασε στο δεύτερο γύρο, απέναντι στο φαβορί Κώστα Μπακογιάννη. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ντέρμπι ανάμεσα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ Νίκο Ταχιάο και της έκπληξης  του πρώτου γύρου Κωνσταντίνου Ζέρβα. Στον Πειραιά διασταυρώνουν τα ξίφη τους ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο υποψήφιος της ΝΔ , ο γιατρός Νίκος Βλαχάκος 

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και αυτή τη φορά  έμειναν να τα βγάλουν πέρα... μόνοι, με το γραμματέα τους !

Από την εκλογική διαδικασία δεν έλειψαν τα ευτράπελα και οι...εντάσεις. Στην Αμάρυνθο, ο πρώην υπουργός Νίκος Μαυραγάννης πιάστηκε στα χέρια με τον  Πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής οργάνωσης της ΝΔ. 

Χαμός στις εκλογές στην Αμάρυνθο - Επίθεση σε πρώην υφυπουργό των ΑΝΕΛ
 

Στη Χίο  ο παπάς της ενορίας των Φλατσίων πήρε στο... κατόπι το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και του έριξε κέρματα, φωνάζοντας "Αυτά είναι τα 30 αργύρια που πούλησες την Μακεδονία, να φύγεις από εδώ". 

 
Ιερέας στη Χίο πέταξε… «30 αργύρια» στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
 

Ο Γιώργος Πατούλης, πάντως, μέσω της παράταξής του κατήγγειλε πως κάποιοι επιχειρούν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Καταγγελία Πατούλη: Δε μοιράζουν ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top