Κυμπουρόπουλος: «Είχα να το ζήσω από τότε που ήμουν σημαιοφόρος!»

Όσα είπε στις "Αλήθειες με τη Ζήνα" για τη νίκη του στις ευρωεκλογές

Μέσα από τη δύναμη της θέλησης για ζωή, ο Στέλιος Κυμπορόπουλος κατάφερε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και κάθε άδικη επίθεση κατά την προεκλογική περίοδο και να εκλεχθεί πρώτος και με διαφορά ευρωβουλευτής στην Ελλάδα μεταξύ όλων των υποψηφίων όλων των κομμάτων.

Σάρωσε τους σταυρούς ο Κυμπουρόπουλος

Χαμογελαστός και φανερά ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα, δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» όπου ήταν καλεσμένος το μεσημέρι της Τρίτης: 

«Είχα να το ζήσω από τότε ως σημαιοφόρος που περπατούσα και έκανα ένα δεκάλεπτο για να φτάσω από το ένα σημείο στο άλλο. Ήταν πολύ ζωντανό, πολύ ζεστό, πολύ όμορφο». 

Κυμπουρόπουλος σε Τσίπρα: Άδικο να λέτε πως με περιφέρουν σαν γλάστρα

 

«Θέλω να κυκλοφορώ με ψηλά το κεφάλι»

«Είμαι ακατέργαστος ακόμα πολιτικά. Αλλά είναι πολύ όμορφο όταν μιλάμε για μια πολιτική κίνηση για ένα πολιτικό πλέον άτομο να δέχεται τέτοιο αντίκρισμα και τέτοια ζεστασιά από τον κόσμο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό! Αυτό το χαρακτηριστικό θέλω να το διατηρήσω και μετά από πέντε χρόνια και πραγματικά όταν κυκλοφορώ να κυκλοφορώ με ψηλά το κεφάλι και να λέω είμαι ο Στέλιος. Ούτε ο Κυμπουρόπουλος, ούτε ευρωβουλευτής, ούτε τίποτα! Είμαι ο Στέλιος γιατί όταν ξεκίνησα μόνο την οικογένειά μου είχα και έχω! Από εκεί και πέρα είναι οι φίλοι και όλη η ομάδα, οι συνεργάτες που πραγματικά κοπιάσαμε 10 άτομα, τρεις μήνες για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Ταξίδεψα σε 28 νομούς. Δεν ήταν πολλοί. Θα ήθελα να κάνω περισσότερους. Αλλά ήταν αυτό το οποίο ήθελα, να μεταφέρω το μήνυμα ότι γίνεται αφού θέλω και μπορώ. Μπορώ να το κάνω και δε θέλω να είμαι ένας που κάθομαι και περιμένω να έρθει. Είμαι εδώ και ενεργώ. Ενεργώ και είναι το πρόσωπο που θέλω να δείξω αύριο στην Εωρωβουλή» πρόσθεσε. 

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε δυνάμεις που φέρνουν στο επίκεντρο τους ανθρώπους»

Σχολιάζοντας τη φωτογραφία του με την 22χρονη Ασπασία - την οποία ο πατέρας της πυροβόλησε στο κέντρο της πόλης του Άργους, τον Αύγουστο του 2013 - και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της, γιατί δεν υπάρχει ούτε προσωπικός βοηθός ούτε η ανεξάρτητη διαβίωση ΑμεΑ, ανέφερε: 

«Αυτό θέλουμε να πετύχουμε για την Ελλάδα γιατί σε κάποιες χώρες υπάρχει και εφαρμόζεται ήδη. Άρα πρέπει να γίνει πραγματικότητα και στην Ελλάδα. Ένα σύγχρονο κράτος πρέπει να βασίζεται σε κοινωνικού τύπου υπηρεσίες. Υπηρεσίες οι οποίες εντάσσουν και δεν εξοστρακίζουν τα μέλη της. Άρα αυτός είναι ο σκοπός! Να δημιουργήσουμε δυνάμεις οι οποίες φέρνουν στο επίκεντρο τους ανθρώπους και δημιουργούν συνθήκες για να αναπτυχθούμε. Δε μπορούμε να αναπτυσσόμαστε μόνο σε οικονομικό επίπεδο. Πρέπει να αναπτυσσόμαστε και σε κοινωνικό επίπεδο. Και αυτή η ανάπτυξη θα φέρει και την οικονομία. Και η οικονομία θα φέρει και την κοινωνική ανάπτυξη. Αυτά τα δύο πάνε μαζί». 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top