Για τις 7 Ιουλίου «κλειδώνουν» τελικά οι πρόωρες εκλογές

Κρίσιμο ρόλο για την επιλογή της ημερομηνίας έπαιξαν οι Πανελλήνιες

Δείτε ένα απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή (ΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ

Για τις 7 Ιουλίου φαίνεται πως «κλειδώνουν» τελικά οι πρόωρες εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε, στις χθεσινές δηλώσεις του, ότι θα ζητήσει απίο τον Πρόεδρο της Βουλής τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη τις πρόωρες εκλογές, αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Το αρχικό πλάνο για εκλογές στις 30 Ιουνίου φαίνεται πως εγκαταλείφθηκε λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Την Κυριακή ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο - Πώς «κλείδωσε» η ημερομηνία

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών ολοκληρώνεται την Τρίτη 2 Ιουλίου με την εξέταση του ειδικού μαθήματος των Ιταλικών ενώ τον Ιούλιο οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Μουσικής Εκτέλεσης και Ερμηνείας (Δευτέρα 1η Ιουλίου).

Τσίπρας: Κυβέρνηση ΝΔ - ακροδεξιάς ή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας;

Εξάλλου, η ετοιμασία των εκλογικών τμημάτων θα δημιουργούσε προβλήματα και στην εξέταση του ειδικού μαθήματος της Μουσικής Αντίληψης και Γνώσης, το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Χωρίς υπηρεσιακή κυβέρνηση σε πρόωρες εκλογές

Από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι στον δρόμο για τις πρόωρες εκλογές, δε θα υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά θα αλλάξει μόνο ο υπουργός Εσωτερικών, κατά το συνταγματικό έθιμο.

Το δραματικό παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα για εκλογές

Όπως διευκρίνισαν πηγές του Μαξίμου, μια φόρα μόνο ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση, λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής, τον Σεπτέμβριο του 2015.

«Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη διάλυση, και απαγορευόταν να διαλυθεί με πρόταση της κυβέρνησης η Βουλή. Ο μόνος τρόπος τότε να πάμε σε εκλογές ήταν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top