Την Κυριακή ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο - Πώς «κλείδωσε» η ημερομηνία

«Τριγωνική» συνεννόηση Τσίπρα – Μητσοτάκη μέσω Παυλόπουλου

Τις συνεννοήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  για την ημερομηνία των εκλογών αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Όπως ανέφερε, ο  Αλέξης Tσίπρας μίλησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απο κει και πέρα ανά δύο έκαναν τις συνεννοήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και «κλείδωσαν» την 30η Ιουνίου ως ημερομηνία εκλογών, με το σκεπτικό ότι δεν χρειάζεται μεγαλύτερη προεκλογική περίοδος.

Στις 30 Ιουνίου οι εθνικές εκλογές – Δεν ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση

Την Κυριακή, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες,  ο πρωθυπουργός θα πάει στο προεδρικό μέγαρο και θα ζητήσει την επίσημη προκήρυξη εκλογών. Η  αιτιολογία θα ειναι η οικονομία – να μην κινδυνεύσει απο μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δεν παραιτείται, αλλά ζητάει προκήρυξη εκλογών. Τη Δευτέρα το πρωί θα δημοσιευτεί το Προεδρικό Διάταγμα και αρχίζει και τυπικά η προεκλογική περίοδος.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραμείνει στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα αλλάξουν μόνο δύο υπουργοί: Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τις τελευταίες ώρες υπήρξε φημολογία για την 7η Ιουλίου σαν  «εναλλακτική» ημερομηνία εκλογών, η οποία μέχρι στιγμής δε φαίνεται να επιβεβαιώνεται.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top