Βρούτσης: Επταήμερη εργασία στο Δημόσιο με τροπολογία της κυβέρνησης!

Για να επιταχυνθεί η έκδοση συντάξεων – Η απάντηση Πετρόπουλου

Την καθιέρωση επταήμερης εργασίας σε προσωπικό του Δημοσίου που θα κάνει υπερωρίες και τις Κυριακές, προκειμένου να επισπευσθεί η έκδοση συντάξεων, κατήγγειλε στη Βουλή ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικώς Ασφαλίσεων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. 

Με τον τρόπο αυτό ο τομεάρχης της ΝΔ έδωσε συνέχεια στην πρόσφατη κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σχετικά με την επταήμερη εργασία, ύστερα  από  όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή σε συνέντευξη Τύπου. 

«Σφάζονται» για την επταήμερη εργασία Τσίπρας και Μητσοτάκης

Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για «υποκρισία» της κυβέρνησης και ζήτησε από τα στελέχη της  να ζητήσουν συγγνώμη απο τον κ. Μητσοτάκη ή να αποσύρουν την τροπολογία.

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος απάντησε από την πλευρά την κυβέρνησης,  λέγοντας ότι η τροπολογία δεν εχει καμία σχέση με το επταήμερο.  «Από αυτό δεν προκύπτει επταήμερο, λέει ότι με ΚΥΑ ορίζονται πρόσωπα και χρόνος απασχόλησης. Μην  επιχειρείτε να δημιουργήστε ομίχλη για ατόπημα που δεν είναι ατόπημα» υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος.  

Διαβάστε το επίμαχο άρθρο της τροπολογίας 

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΥΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΦΕΡΑΤΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 

Στη διαμάχη παρενέβη αργότερα και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ανέφερε σχετικά με την τροπολογία:  

«Εσείς το κάνατε θέμα, εμείς επαινέσαμε τη συλλογική  σύμβαση που υπεγράφη, αρχίσατε ψευτιές με Μητσοτάκη και γίνεται η τροπολογία και λέτε ψέματα… Θα συσταθεί λέτε με υπουργική απόφαση,  αυτό δε λέτε;». 

Ο κ. Γεωργιάδης άσκησε κριτική και στην υφυπουργό  Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου σχετικά με τον ΦΠΑ, αναφέροντας για τη μείωση: «Εμείς  λέμε να πάει ο ΦΠΑ εκεί που τον παραλάβατε και τι είπατε; δεν  φτάνουν τα λεφτά. Συγγνώμη, δεν φτάνουν; Τότε τι είδους επιτυχία είναι;».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top