Συνάντηση Παυλόπουλου με τον Κινέζο ομόλογό του στο Πεκίνο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε και το "Ναό του Ουρανού".

Με τον Κινέζο ομόλογό του συναντήθηκε στο Πεκίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος του έθεσε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κύριος Παυλόπουλος επισκέφτηκε και τον "Ναό του Ουρανού".

Με μια εντυπωσιακή τελετή στην πλατεία Τιενανμέν υποδέχθηκε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ τον Προκόπη Παυλόπουλο. Στην υποδοχή, δεκάδες παιδάκια επευφημούσαν, κουνώντας σημαιάκια, υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε στον Κινέζο ομόλογό του τα ελληνοτουρκικά ζητήματα και το Κυπριακό και βρήκε τη στήριξη από τον κ. Σι Τζιπίνγκ.

«Η λύση του Κυπριακού με βάση το σεβασμό της κυριαρχίας της Κύπρου, όπως επίσης η υπεράσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου που είναι και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ουσία συνιστούν επιταγές σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαίου», ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος επισκέπτεται το Πεκίνο στην επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του νέου κράτους της Κίνας.

Σήμερα ξεναγήθηκε στνο «Ναό του Ουρανού», όπου μάλιστα χαιρέτησε και δεκάδες επισκέπτες.

Αύριο θα ξεκινήσει η Διεθνής Διάσκεψη για τον «Διάλογο των Ασιατικών Πολιτισμών», όπου θα μιλήσει οκ. Παυλόπουλος, με θέμα «Η σημασία του Διαλόγου των Πολιτισμών για την εμπέδωση της Διεθνούς Ειρήνης».  

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top