Όταν ο Τσίπρας επισκεπτόταν την "Παπαστράτος"...

Αυτή είναι η εταιρεία που έγινε αφορμή για την κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη

Την εταιρία "Παπαστράτος", το εργασιακό καθεστώς της οποίας έγινε αφορμή για κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη  επισκέφθηκε η  Κατερίνα Παναγοπούλου και μίλησε με την διοίκηση και τους εργαζόμενους, στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.   

Συνέντευξη Τσίπρα στον Alpha με σκληρή επίθεση στον Μητσοτάκη

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: "ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ"

«Καταρχάς να διευκρινίσουμε ότι αυτό που συζητούμε είναι η 7ήμερη λειτουργία της εταιρίας και όχι η 7ήμερη εργασία των ανθρώπων που δουλεύουν στην εταιρία. Είναι μία συμφωνία η οποία επετεύχθη μεταξύ της διοίκησης της εταιρίας και των εργαζομένων στο πλαίσιο της υλοποίησης της μεγάλης επένδυσης των 300 εκ. προκειμένου να αλλάξουμε εκ βάθρων το εργοστάσιο μας να σταματήσουμε να παράγουμε συμβατικά τσιγάρα και πλέον να παράγουμε τις θερμαινόμενες ράβδους καπνού» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της "Παπαστράτος", Ιάκωβος Καργαρώτος.  

«Σφάζονται» για την επταήμερη εργασία Τσίπρας και Μητσοτάκης

Η ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2018 ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Η επίμαχη επιχειρησιακή σύμβαση που προβλέπει επταήμερη λειτουργία της επιχείρησης υπεγράφη τον Μάρτιο του 2017 τροποποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018, ενώ επικυρώθηκε από την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Η λειτουργία του εργοστασίου θα είναι συνεχής και σε βάρδιες από Δευτέρα μέχρι και Κυριακή». 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ  

«Μεσοσταθμικά οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 37,3 ώρες εβδομαδιαίως αντί για 40ωρο, χωρίς καμία μείωση των αποδοχών και οτιδήποτε απορρέει από την νομοθεσία,  παράδειγμα το 75% της Κυριακής θα προστίθεται στον μισθό τους» διευκρινίζει ο Γιώργος Δρούγκας, Πρόεδρος των Εργαζομένων στην "Παπαστράτος". 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι στην εταιρία που δουλεύουν Δευτέρα έως Κυριακή και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΕΠΑΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ

Τον Αύγουστο του 2017 και ενώ ήταν σε ισχύ η νέα σύμβαση ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την εταιρία "Παπαστράτος επαινώντας το έργο της.

 

O Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με εργαζόμενους στην Παπαστράτος κατά την επίσκεψη στο εργοστάσιο της επιχείρησης 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ 400 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

«Κανένας εργαζόμενος στην Ελλάδα δεν θα ήθελε να δουλεύει Κυριακή βεβαίως οι 400 νέες θέσεις εργασίας νέες προσλήψεις, η σταθερότητα του μεροκάματου είναι ευνοϊκά για τον εργαζόμενο στην σημερινή Ελλάδα» προσθέτει ο κ. Δρούγκας, μιλώντας στο Star. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι νεοπροσλαμβανόμενος, 20 ετών, ανειδίκευτος, ανύπαντρος χωρίς προϋπηρεσία προσλαμβάνεται με 1.081 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top