Λυδία Κονιόρδου στο star.gr: «Τι νόημα έχει μία συγγνώμη για το Μάτι»;

«Πρέπει να διορθώσουμε αυτό που δεν έγινε σωστά»

Η Λυδία Κονιόρδου

Έντεκα μήνες μετά την φονική φωτιά στο Μάτι με τους νεκρούς και ύστερα από το video - ντοκουμέντο που προβλήθηκε στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση γνώριζε ότι υπήρχαν νεκροί. Στον απόηχο των γεγονότων και των αποκαλύψεων η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣYΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου τοποθετείται στο star.gr και την Έλγκα Νταϊφά.  

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τη φωτιά στο Μάτι- Ασυντόνιστες οι αρχές

 

Nέα συνταρακτικά στοιχεία ήρθαν στο φως σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, σήμερα σας λείπει μια συγγνώμη;

Θυμηθείτε το 2007 που είχε καεί η Πελοπόννησος και είχε τόσους νεκρούς. Από τότε και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα στην οργάνωση της χώρας απέναντι στις φυσικές καταστροφές και ξαφνικά τώρα για το Μάτι θεωρούμε υπεύθυνη αυτή την κυβέρνηση…. Είναι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει δεκαετίες πριν από τις προηγούμενους. Δεν μπορούν να βγαίνουν τώρα αυτοί που είχαν αμελήσει να οργανώσουν την διοίκηση και τα κέντρα απόφασης… Τώρα όμως η Γεροβασίλη βάζει ένα εθνικό κέντρο αποφάσεων  που θα συντονίζει τους φορείς. 

Αξιωματικοί Πυροσβεστικής: Μας έκρινε ο κρινόμενος Αρχηγός για το Μάτι

 

Κανείς δεν χαίρεται με αυτό που συνέβη. Τι νόημα έχει να πει μία συγγνώμη; Τι νόημα; Αυτό που έχει νόημα είναι να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για να διορθώσει αυτό που δεν πήγε σωστά,  για να βοηθήσει στους μηχανισμούς και στην οργάνωση της δημόσιας διοίκησης ώστε να  αντιμετωπίσει μια επόμενη καταστροφή. Έχουμε ξεχάσει πόσοι καήκανε με τον ίδιο τρόπο στην Πελοπόννησο; Τι έγινε μετά από αυτό; Τίποτα, τώρα όμως γίνεται. Η συγγνώμη είναι μόνο για την δημοσιότητα και μετά την ξεχνάμε.

Μάτι: Εννέα μήνες μετά, ο εφιάλτης είναι ζωντανός

Είναι επικοινωνιακό το κομμάτι της συγγνώμης;

Ναι. Τώρα βλέπουμε ότι κάτι γίνεται, κάνουμε τα βήματα που χρειάζεται για να υπάρξει ένα κέντρο αποφάσεων  που θα συντονίζει τις επιμέρους δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ διορθώνει και κάνει μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει χρόνια. Αυτή η κυβέρνηση κρατάει τη χώρα όρθια και γυρνάει σελίδα, ακόμα και στο εξωτερικό θέλουν πια να ακούσουν την φωνή μας, ενώ παλιά «τρώγαμε ξύλο».

Ένας σταυρός στο Μάτι για τη Μαρία και την Εβελίνα

Περισσότεροι από 100 νεκροί στο Μάτι…

Αν κάποιος χρησιμοποιεί το Μάτι για να κάνει αντιπολίτευση… τι να πω… Μην ξεχνάτε ότι ζούμε σε συνθήκες μνημονίου το δημόσιο είναι υποστελεχωμένο.

Συγκλονίζει η τελευταία βαριά εγκαυματίας από το Μάτι: «Ζητούσα να πεθάνω»

Οι άνθρωποι από την απληστία τους δεν είχαν αφήσει χώρο να περνούν τα αυτοκίνητα, ζούσαν σε μια παγίδα. Αυτό θα γίνει μάθημα; Eίναι πολλά αίτια: η έλλειψη συντονισμού, η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου αλλά και η κλιματική αλλαγή. Είναι τυχαίο ότι βγήκε τώρα η εκπομπή πριν τις εκλογές; Τόσους μήνες δεν την είχαν ετοιμάσει; Η ουσία πάντως είναι να θωρακιστούμε!

Έλγκα Νταϊφά
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top